ریزش چینی ها در ایران متوقف شد

به گزارش مجله سامی، ریزش گردشگران چینی در ایران متوقف شده و سفر اتباع این کشور بعد از گذشت سه ماه از لغو ویزا ایران، روند رو به رشدی را در پیش گرفته است.

ریزش چینی ها در ایران متوقف شد

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

ولی تیموری در گفت وگو با خبرنگاران با بیان این که رصد ماهانه نشان می دهد نمودار سفر چینی ها به ایران پس از ابلاغ رسمی لغو ویزا تغییرات مثبتی را تجربه می کند، اضافه کرد: در ماه های مرداد، شهریور و مهر یعنی پس از لغو ویزا، حدود 14 هزار نفر چینی به ایران سفر کردند. این جمعیت در مدت زمان مشابه سال گذشته بالغ بر 13 هزار نفر بود.

وی ادامه داد: سفر چینی ها به ایران پس از خروج آمریکا از برجام و تنش هایی در خلیج فارس، روندی ریزشی پیدا نموده و وضعیت آن مشابه اروپا شده بود اما اکنون اوضاع تغییر نموده و نمودار رشد گردشگران چینی روند صعودی پیدا نموده، به طوری که در مهرماه امسال در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال 97 سفر چینی ها به ایران حدود 12 درصد بیشتر شده و کاهش آمارها از ابتدای سال تا کنون نیز درحال جبران است. سفیر چین نیز در ملاقاتی با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اذعان کرد که سفر چینی ها به ایران افزایش یافته است.

معاون گردشگری که پیش تر درباره نبود اعتبار برای تبلیغات و اطلاع رسانی در بازار چین گلایه نموده بود، گفت: در واقع ما بعد از لغو ویزا اقدام خاصی نتوانستیم انجام دهیم اما بازتاب همان یک خبر در چین بسیار چشمگیر بود. البته اقداماتی برای فراوری محتوا به زبان چینی و بار گذاری آن در سایت گردشگری وابسته به وزارتخانه انجام شد و از استان هایی که در راستا سفر چینی ها قرار دارند نیز در خواست شد از این محتوای چینی در مراکز گردشگری استفاده نمایند.

تیموری ادامه داد: با توجه به فضای دولتی گردشگری چین دنبال این بودیم که موقعیتی را برای تبلیغ و اطلاع رسانی گردشگری ایران بدست آوریم، بنابراین در سه نمایشگاه گردشگری این کشور شرکت کردیم و برنامه ریزی شده است از ششم تا نهم آذرماه هیاتی به ریاست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به چین سفر کند. البته سفر وزیر بیشتر به بهانه شرکت در اجلاس تمدن های قدیمی است که به دعوت چین انجام می گردد و در جریان آن هم دیدارهایی با مقامات سایر کشورها صورت خواهد گرفت اما به همین بهانه بخش خصوصی همراه خواهد شد تا مذاکراتی را با بخش خصوصی چین داشته باشد.

معاون گردشگری اظهار کرد: تا کنون 100 آژانس ایرانی برای سفر چین اعلام آمادگی نموده اند که ما امیدواریم با توجه به این حجم تقاضا ارتباط خوبی بین فعالان بخش خصوصی و گردشگری دو کشور برقرار گردد.

ایران از سال 2011 پس از امضای توافق نامه ای بین دو کشور، به فهرست مقاصد امن سفر چینی ها اضافه شد، اما در جذب چینی ها چندان دستاوردی نداشت تا این که در تیرماه سال 1398 هیات دولت با لغو یک طرفه ویزای ایران برای اتباع چین موافقت کرد. چین با توجه به تعداد جمعیت گردشگران اش و مخارج آن ها در سفر، همیشه کشور جذابی برای سرمایه گذاری بوده است. برای همین کشورهای زیادی درحال آسان کردن شرایط سفر آن ها هستند؛ از جمله آمریکا، انگلیس، کانادا و سنگاپور. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان نیز پس از لغو ویزا از هدف گذاری ایران برای جذب یک میلیون گردشگر چینی تا چهار پنج سال آینده اطلاع داد. هرچند با اعزام هیات ایران به چین در آذرماه، روی جذب دو میلیون چینی در همین بازه زمانی هدفگذاری شده است. بعضی از فعالان گردشگری نیز بر این عقیده اند با توجه به استقبالی که چینی ها از لغو ویزا داشته اند ایران ظرفیت جذب شش میلیون گردشگر از این کشور را نیز دارد.

وزارت فرهنگ و گردشگری چین برآورد نموده تا انتها سال 2019 میلادی شمار گردشگرانی که به خارج از این کشور سفر می نمایند به 166 میلیون نفر برسد.

پیش بینی شده چینی هایی که به انتخاب مقاصد نزدیک عادت داشتند، با کمی سنت شکنی، کشورهای دورتر را برای سفر انتخاب نمایند. وضعیت سفر چینی ها در ماه های ابتدایی سال 2019 این احتمال را می دهد که کره جنوبی، آمریکا، ژاپن، هند، آلمان، مالزی، انگلیس، استرالیا، تایلند و سنگاپور پرطرفردارترین مقصد برای سفر چینی ها در امسال باشند.

چین که براساس داده های بانک مرکزی به دومین اقتصاد پرقدرت جهان تبدیل شده، پیش بینی نموده است با تدوام این رشد مالی و افزایش درآمدهای سالانه شخصی، آمار سفرها تا سال 2022 میلادی به 178 میلیون نفر برسد. همچنین تخمین زده شده این گردشگران در مجموع حدود 1.2 تریلیون یوان هزینه نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 16 آذر 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 548

به "ریزش چینی ها در ایران متوقف شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ریزش چینی ها در ایران متوقف شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید