برگزیدگان جایزه جلال ستاری معرفی شدند

به گزارش مجله سامی، با خاتمه یافتن هشتمین سمینار بین المللی جشنواره نمایش های آیینی و سنتی جایزه جلال ستاری؛ به پیتر شومان، نینا مالیکوا و جمشید ملک پور، سه نفر از پژوهشگران برتر اهدا شد.

برگزیدگان جایزه جلال ستاری معرفی شدند

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، حمیدرضا اردلان دبیر هشتمین سمینار بین المللی بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی ضمن اشاره به اینکه سه پژوهشگر براساس نظر هیات داوران هشتمین سمینار بین المللی بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی به منظور دریافت جایزه جلال ستاری انتخاب شده اند، گفت: از این سه نفر، دو تن خارجی و یک نفر ایرانی است. پیتر شومان، نینا مالیکوا و جمشید ملک پور به عنوان سه پژوهشگر برتر این دوره از جایزه جلال ستاری معرفی شدند و لوح تقدیر و تندیس جشنواره بیستم را دریافت خواهند کرد.

او در ادامه افزود: پیتر شومان، اصالتاً آلمانی است و در دوران جوانی و پس از جنگ جهانی دوم به دلیل درگیری های میان آلمان و آمریکا سوار کشتی شده و با آن سفر می کند. داخل کشتی مردم مهاجر نان می پختند و برای اینکه نان ها با یکدیگر ادقام نشوند هر خانواده بر روی نان خود مهری می زد. این موضوع در فکر شومان باقی می ماند و زمانیکه گروه عروسکی نان و عروسک را تشکیل داد، نان را توسعه داده و میان مخاطبان تقسیم می کند.

حمیدضا اردلان همچنین افزود: شومان در ابتدای ورود به آمریکا از شرایط سرمایه داری در آن کشور پرسش می کند و در جنگ ویتنام عروسک بزرگی را می سازد و به تیر چراغ برق نیویورک آویزان می کند و به مردم جهان می گوید که در جنگ میان ویتنام و آمریکا، ده ها مسیحی به صلیب کشیده شدند. این روایت یکی از دلایل توقف جنگ می شود و از این رو شومان فعالیت ضدجنگ با تم عدالت جویانه را آغاز کرده و از طریق یک جریان در فرانسه شناخته می شود. او بیش از یک دهه به سراسر اروپا سفر می کند و مکتب خود را که عبارت است از یک فکر ساده و عامه فهم برای همه مردم را توسعه داده و تئاترهای خود را اجرا می کند.

اردلان با بیان اینکه پیتر شومان شاید یکی از پیامبران تئاتر و تئاتر عروسکی جهان بشمار برود، اظهار کرد: مکتب او در جهان و ایران اشاعه دارد و او همین لحظه نمایش پارسیان اشیل را آماده اجرا در نیویورک داد. شومان ده سال پیش به دانشگاه هنر در ایران دعوت شد.

او در ادامه از دکتر محمدرضا اصلانی برای اهدای جایزه پیتر شومان به دکتر محمدمنصور فلامکی به نمایندگی از پیتر شومان دعوت کرد و یادآور شد: از آنجا که شومان بیش از 85 سال سن دارد و اکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا شرایط چندان مناسبی برای سفر نیست، او به ایران نیامد.

دبیر هشتمین سمینار بیستمین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی از نینا مالیکوا به عنوان دومین دریافت کننده جایزه جلال ستاری نام برد و شرح داد: در فرایند جنگ جهانی اول بچه های بسکمک بی خانواده شده و از این رو تعدادی از هنرمندان تئاتر در مهدکودک ها جمع شده و با هنر نمایش، بچه ها را سرپرستی می کردند. این موضوع بسیار موردتوجه سازمان ملل و تشکیلات جهانی قرار گرفت و از این رو یونیما تشکیل شد.

او افزود: نطفه این جریان در کشور چک بود و نینا مالیکوا روزنامه نگار که در حوزه فلسفه تئاتر درس خوانده بود آخرین نسل این جریان بود. او بسیار خوشنام و محبوب بود و کمک های مردمی بسکمک انجام داده بود. مالیکوا پژوهش های بسیار درخشانی در حوزه تئاتر دارد.

در ادامه حمیدرضا اردلان با دعوت از قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، جایزه نینا مالیکوا را به جهان آرا به نمایندگی از او اهدا کرد تا به دست مالیکوا برساند.

در انتها مراسم نیز حمیدرضا اردلان از دکتر جمشید ملک پور به عنوان سومین دریافت کننده جایزه جلال ستاری نام برد وملک پور سخنان کوتاهی درباره جلال ستاری مطرح نمود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 19 اسفند 1400 بروزرسانی: 19 اسفند 1400 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 2019

به "برگزیدگان جایزه جلال ستاری معرفی شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برگزیدگان جایزه جلال ستاری معرفی شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید