شهر دلیجان کجاست؟ ، همه جاهای دیدنی دلیجان

به گزارش مجله سامی، دلیجان شهری در استان مرکزی است؛ اما اگر می خواهید دقیقا بدانید دلیجان کجاست، باید بگوییم این شهر میان اصفهان، کاشان و قم واقع شده است. دلیجان جزو شهر های بسیار قدیمی به شمار می رود؛ از این رو، در آن بناهای تاریخی و آثار باستانی متعددی به چشم می خورند. آثار به دست آمده گواه این حقیقت هستند که دلیجان در سالیان بسیار دور، شهر بزرگی بود.

شهر دلیجان کجاست؟ ، همه جاهای دیدنی دلیجان

مردم این منطقه امروزه با گویش دلیجانی صحبت می نمایند و آداب و رسوم متعددی از جمله جشن های نوروزی دارند. این شهر علاوه بر فرهنگ و تاریخ غنی، طبیعتی تماشایی نیز دارد. تنوع جاهای تماشای دلیجان، باعث شده است تا نشود به راحتی گفت مهم ترین جای تماشای دلیجان کجاست؛ هر کدام از تماشای های این شهر، مجذوب کنندهیت های خاص خود را دارند. در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران، چند مورد از مهم ترین جاهای تماشای دلیجان را به شما معرفی خواهیم کرد.

معروف ترین جاذبه های گردشگری دلیجان کجاست؟

حال که می دانیم دلیجان کجاست، نوبت به مرور تماشای های این شهر می رسد. همانطور که گفتیم، این شهر کوچک، مکان های تماشای متعدد و متنوعی را در خود جای داده و به عنوان یکی از جاهای تماشای استان مرکزی است. دلیجان دارای آثار تاریخی حائز اهمیتی است و طبیعت آن نیز حیات وحش و پدیده های طبیعی زیبایی دارد. جاذبه های مذهبی دلیجان نیز مکانی آرام برای راز ونیاز محسوب می شوند و بعلاوه نمونه هایی تاریخی از معماری اسلامی هستند. هر کدام از این جاذبه ها، به شکلی مهم و ویژه تلقی می شوند و گردشگران با سلیقه های مختلف را به خود جذب می نمایند.

برای اینکه بتوانید از این شهر زیبا تماشا کنید کافی است بار سفر خود را ببیندید و یکی از هتل های دلیجان را رزرو کنید، سپس از روش های مختلف قطار، اتوبوس یا خودروی شخصی خود را به دلیجان برسانید. البته باید بدانید که برای سفر با قطار باید بلیط قطار اراک را رزرو کنید، پس از آن با استفاده از خودروی شخصی به دلیجان بروید. در ادامه مطلب، با جاذبه های متنوع این شهر، بیشتر آشنا خواهیم شد.

جاذبه های تاریخی دلیجان کجاست؟

شهر دلیجان، فرهنگ و تاریخی غنی دارد و گذر هزاران سال، نشانه های متعددی بر این شهر بر جای گذاشته است. در گوشه هایی از دلیجان، بناهایی وجود دارند که وقایع و گذر سال های زیادی را به خود دیده اند. این شهر در گذشته، هم کاروانسرایی داشت که جایی برای استراحت و آرامش مسافران بود و هم قلعه ای نظامی داشت که مردم در زمان جنگ، به آن پناه می بردند. در ادامه، چند مورد از این بناهای تاریخی را معرفی خواهیم کرد.

کاروانسرای دودهک | به جا مانده از دوران صفویه تا به امروز

اگر مایلید بدانید سالم ترین بنای تاریخی دلیجان کجاست، بهتر است به کاروانسرای دودهک سری بزنید. این کاروانسرا یک بنای قدیمی، اما پابرجاست که امروز نیز از بازتماشامایندگان میزبانی می نماید. اطراف حیاط مستطیل شکل این بنا، 4 ایوان کشیده شده است. با ورود به حیاط، طاق های زیبایی که دور تا دور محوطه قرار دارند، با زیبایی و نظم خود، توجه شما را جلب می نمایند. بر هر یک از دیوارهای شمالی، شرقی و غربی آن نیز یک برج واقع شده که به نظر می رسد این امر، به علت نقش و کاربرد نظامی این مکان بوده است.

بعضی قدمت کاروانسرای دودهک را به دوران صفویه نسبت می دهند؛ اما معماری آن به سبک رایج دوران سلجوقیان شباهت دارد. خوشبختانه این بنای ارزشمند در سال های اخیر، مورد بازسازی قرار گرفته است و به عنوان یک هتل رستوران فعالیت می نماید.

  • تلفن: 09356158294
  • آدرس: جاده تهران-قم، سلفچگان دلیجان، 20 کیلومتر مانده به دلیجان، روستای دودهک کاروانسرای دودهک.

آدرس کاروانسرای دودهک روی نقشه گوگل

قلعه نشست آباد | یادگاری از 1700 سال پیش

قلعه نشست آباد دلیجان با قدمت حدود 1700 سال، یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی این شهر است. این بنا در دوران ساسانیان، کنار جاده ابریشم بنا شد و در دوران پس از اسلام نیز مورد استفاده قرار می گرفت. متاسفانه بناهای داخل قلعه که بناهایی مسکونی بودند، کاملا از بین رفته اند؛ اما 4 دیوار اصلی قلعه نشست آباد و برج های آن، تقریبا سالم هستند.

در 4 کنج این قلعه، برج هایی به شکل نیم دایره قرار دارند. البته در میانه دیوار جنوبی، بین دو برج کناری، یک برج به شکل مستطیل نیز وجود دارد. دیوارهای قلعه نشست در طول زمان، در اثر باران و شرایط محیطی دچار فرسایش شده و ضخامت آن ها در جاهای مختلف بین 2 تا 2.5 متر است؛ اما آنطور که کهنسالان تعریف نموده اند، پهنای دیواره ها در گذشته آنقدر بود که همزمان دو گاو می تواستند دوشادوش هم از روی آن عبور نمایند! نام این بنای ارزشمند در لیست آثار ملی ایران نیز به چشم می خورد.

  • آدرس: کیلومتر 4 جاده دلیجان-سلفچگان.

آدرس قلعه نشست آباد روی نقشه گوگل

موزه مردم شناسی | فرصتی برای لمس فرهنگ و زندگی مردم دلیجان

اگر می خواهید واقعا بدانید شهر دلیجان کجاست و چگونه جایی ست، توصیه می کنیم به موزه مردم شناسی آن سری بزنید تا بتوانید کاملا با فرهنگ و آداب و رسوم مردمان این شهر آشنا شوید. بیشتر قطعات این موزه از دل زندگی روزمره مردم دلیجان آمده اند؛ زیرا این اشیا را اهالی منطقه به موزه مردم شناسی اهدا نموده اند. در بعضی ایام سال، نمایشگاه صنایع دستی نیز در این مکان برگزار می شود و فرصت خوبی برای تهیه سوغاتی است.

موزه مردم شناسی دلیجان در یک بنای دوطبقه 80 ساله راه اندازی شده است. این بنا که خود ارزشمند است و در لیست آثار ملی واقع شده است، قبلا به عنوان شهرداری مورد استفاده قرار می گرفت. وقتی به بازدید از موزه می روید، این بنا نیز با دیوارهای آجری و پنجره های شیشه رنگی، توجه شما را به خود جلب خواهد نمود.

  • ساعت بازدید: از ساعت 8 تا 14 روزهای اداری
  • شماره تلفن: 08644228666
  • آدرس: خیابان بهشتی

آدرس موزه مردم شناسی دلیجان روی نقشه گوگل

تماشای های طبیعی دلیجان کجاست؟

شهر دلیجان طبیعتی بسیار ارزشمند و متنوع دارد. در این منطقه، غارهای متعددی وجود دارند که هر کدام به علتی، خاص و مهم هستند. دره های این شهر نیز شکل دیگری از پدیده های طبیعی را به نمایش گذاشته اند. علاوه بر جاذبه هایی از این دست، شهر دلیجان زیستگاه های ارزشمندی دارد که مقصدی برای تماشای لحظات ناب و پرهیجان حیات وحش هستند. در ادامه مطلب، قصد داریم ببینیم جاذبه های طبیعی دلیجان کجاست و چند مورد از مهم ترین آن ها را به شما معرفی کنیم.

غار چال نخجیر | سفری به 70 میلیون سال پیش

غار نخجیر دلیجان، یک غار سه طبقه تماشایی است که قدمتی 70 میلیون ساله دارد. البته تا قبل از سال 1367 در این غار به روی دنیای بیرون بسته بود؛ تا اینکه هنگام معین محل حفاری یک چاه آب، غار نخجیر کشف شد. این غار آهکی تالار های متعددی دارد که میان آن ها، تالار چهلستون زیبا تر و معروف تر است. تالارهای باغ وحش، زیبایی ها، دریاچه، چهل چراغ، سفره عروس و برزخ از دیگر قسمت های تماشایی غار نخجیر هستند.

95 درصد دیواره های این غار از آهک پوشیده شده و باقی آن از سنگ است. قسمت هایی از دیوار را نیز بلورهای زیبا پوشانده اند. در بخش هایی از تالار، سنگ های آهکی شکل های خاصی به خود گرفته اند و شبیه انسان یا حیوانات مختلف شده اند. طبق شواهد و آثار روی دیوار، در گذشته درون غار، آب وجود داشت؛ اما حالا فقط در انتهای آن، یک دریاچه است که می توانید در آن قایق سواری کنید.

  • آدرس: حدفاصل دلیجان-نراق، چال نخجیر.

آدرس غار چال نخجیر روی نقشه گوگل

پناهگاه حیات وحش جاسب | زیستگاه قوچ های وحشی

اگر به عکاسی از حیات وحش علاقه مندید و می خواهید بدانید زیستگاه گونه های جانوری دلیجان کجاست، شما را با پناهگاه جاسب آشنا می کنیم. در منطقه ای به وسعت 17100 هکتار، در سرزمینی خشک، یکی از ارزشمند ترین پناهگاه های حیات وحش وجود دارد؛ جایی که میان کوه ها، تپه ها و دشت های خود، گونه های متعددی از گیاهان و جانوران را جای داده است. تعدادی از گونه های گیاهی این منطقه از جمله بنه، به راحتی در جاهای دیگر استان نمی رویند و به چشم نمی خورند؛ بنابراین، محافظت از آن ها اهمیت بالایی دارد.

از دیگر گیاهان این منطقه، می توان به گل ماهور، زالزالک، انجیر وحشی، زنبق بیابانی و ریش بز اشاره نمود. در این زیستگاه مهم، حیواناتی مانند خرگوش، روباه، میش، قمری، شاه بوف و… زندگی می نمایند و سوژه عکس های عکاسان حیات وحش می شوند.

  • آدرس: دلیجان، جنوب شهرستان نراق.

دره ازنا جاسب | دیواره های بلند نارنجی

دره ازنا جاسب یکی از زیبا ترین دره های ایران است؛ جایی که دیواره دره طی قرن ها، دچار فرسایش شده و به شکلی تماشایی درآمده است. در دره ازنا جاسب، با دیواره های بلندی با شیارهای قهوه ای، نارنجی و زرد روبه رو خواهید شد و اگر در فصل های پر باران به این مکان بروید، رودخانه پرآب ازنا نیز در معرض دید شما خواهد بود.

صخره های بلند این دره، محلی عالی برای انجام فعالیت هایی مانند بیس جامپینگ، سنگ نوردی و اسلک لاینینگ است. با صعود از این دیواره ها، به ارتفاعات نخجیر خواهید رسید. در گذر از این دره، با درختانی مانند بادام کوهی، بنه و زالزالک روبرو خواهید شد. این مکان بعلاوه خانه ای برای حیواناتی نظیر قوچ، آهو، میش، گرگ و بلدرچین است.

  • آدرس: بخش مرکزی دلیجان، کیلومتر 12 جاده جاسب.

آدرس دره ازنا جاست روی نقشه گوگل

دریاچه سد پانزده خرداد | رطوبتی لطیف در هوای خشک دلیجان

پشت سد پانزده خرداد، دریاچه ای تشکیل شده که به یکی از برترین جاذبه های گردشگری دلیجان تبدیل شده است. در این شهر که آب و هوایی خشک دارد، وجود دریاچه ای که هوای اطراف را با رطوبت خود تلطیف کند، بسیار ارزشمند است. به لطف این منبع آبی غنی، در محیط اطراف سد، گیاهان مختلفی روییده اند و این منطقه را به مکانی سرسبز تبدیل نموده اند.

دریاچه سد پانزده خرداد حالا به مکانی برای فرار از شلوغی شهر تبدیل شده و مقصد محبوبی برای پیک نیک های یک روزه است. البته با توجه به اینکه پوشش گیاهی آنجا شامل درخت نمی شود، سایبانی ندارید و بهتر است در روزهایی که تابش آفتاب شدید نیست، به این منطقه بروید. از دیگر تفریحاتی که مردم را به دریاچه سد پانزده خرداد می کشاند، ماهی گیری است.

  • آدرس: 5 کیلومتری شمال شرقی دلیجان.

غار سن ایک کُهک | فرصتی برای ماجراجویی غارنوردان حرفه ای

غار سن ایک دلیجان یک میراث طبیعی چند میلیون ساله است و از غارهای مهم استان مرکزی محسوب می شود. درون این غار در اثر ریزش هایی که در سالیان گذشته رخ داده اند، پرتگاه های بلندی به وجود آمده و این غار را به یکی از پرپرتگاه ترین غارهای کشور تبدیل نموده اند.

از طرفی دیگر، درون غار سن ایک، مجموعه ای از آبشار سنگ و چکیده های مخروطی کم نظیر وجود دارند. این چکیده ها از جنس مرمر و به رنگ قرمز هستند و از قسمت های تماشایی غار به شمار می روند. البته گفتنی است که بازدید از این غار، برای غارنوردان حرفه ای مناسب است؛ چراکه برای ورود به آن، باید از طناب آویزان شد و بعد به پایین رفت.

  • آدرس: دهستان دودهک، جنوب شرقی روستای کهک.

آدرس غار سن ایک کُهک روی نقشه گوگل

جاذبه های مذهبی دلیجان کجاست؟

تا به اینجای مطلب، متوجه شدیم معروف ترین جاذبه های طبیعی و تاریخی دلیجان کجاست. اما اگر در جست وجوی آرامش قلبی خود هستید، توصیه می کنیم با عبادتگاه های دلیجان نیز آشنا شوید. دلیجان جاذبه های مذهبی متعددی دارد که از جمله آن ها، می توان به یک مسجد قدیمی و تعدادی امام زاده اشاره نمود. این زیارتگاه ها هر کدام داستانی در خود دارند و نزد اهالی منطقه بسیار محترم و عزیز هستند. قدمت تاریخی این بقعه ها و زیبایی معماری آن ها نیز به مجذوب کنندهیت این اماکن افزوده است. در ادامه، چند مورد از جاذبه های مذهبی دلیجان را معرفی خواهیم کرد.

مسجد مس سر | بنایی تماشایی با قدمت نامشخص

مس سر یکی از مساجد زیبای دلیجان است که ارزشی تاریخی نیز دارد. از قدمت دقیق این بنا اطلاعات موثقی در دست نیست؛ اما بعضی، سبک معماری داخلی آن را مشابه معماری سلجوقیان می دانند و قدمت این مسجد را به دوران سلجوقی نسبت می دهند. این مسجد تاریخی جزو آثار ملی ایران به شمار میرود.

درباره نام این بنای ارزشمند، دو برآورد مطرح است. عده ای معتقدند نام مس سر، به رویه مسی بالای مسجد اشاره دارد و گروه دیگر، معنی محلی این عبارت، یعنی بزرگ را در نظر می گیرند. زیربنای مسجد مس سر در گذشته 500 متر بود و روی آن 13 گنبد قرار داشت؛ اما امروزه از این عظمت، فقط 124 متر زیربنا و یک گنبد به جای مانده است. خوشبختانه در سال های اخیر، بقایای این مسجد زیبا را به خوبی بازسازی نموده اند.

  • آدرس: دلیجان، میدان مدرس.

امام زاده حمزه | آرامگاهی برای 31 تن

امام زاده حمزه یکی از زیارتگاه های بسیار محبوب دلیجان است و مردم به آن ارادت بسیاری دارند. به عقیده اهالی، این امام زاده از نوادگان حضرت علی (ع) است که به همراه 30 تن از یاران خود، در آن مکان به خاک سپرده شده اند. به گواه اهالی، در دستبرد سال 1366 و بازسازی 1372، پیکر ایشان آشکار شده و دوباره به خاک سپرده شده است.

در منابع موجود، اشاره دقیقی به تاریخ شهادت ایشان ننموده اند؛ اما احتمال می رود ایشان در اوایل قرن پنجم هجری وفات یافته باشند. سبک معماری این بقعه به آثار بر جای مانده از قرون اولیه دوران اسلامی شباهت دارد و دارای یک گنبد فیروزه ای و بدنه ای گچ کاری شده است.

  • آدرس: دهستان جاسب، روستای کروگان.

امام زادگان حوریه خاتون و کاظمه خاتون | آرامگاه دو خواهر

امام زادگان حوریه خاتون و کاظمه خاتون، دو خواهر بودند که نسب آن ها به امام کاظم (ع) می رسد. این امام زادگان که آن ها را با نام امام زاده خونیا نیز می شناسند، در 35 کیلومتری شهر دلیجان و در ارتفاعات نزدیک به روستای سینقان واقع شده اند.

این بقعه کوچک که در زمینی به 1500 متر واقع شده است، در گذر زمان دچار فرسودگی شده ؛ اما خوشبختانه بازسازی آن آغاز شده است. به علت مجاورت این زیارتگاه با ارتفاعات و باغ های سینقان، منطقه امام زاده خونیا به ویژه در تابستان، از آب و هوای بسیار خوبی برخوردار است.

  • آدرس: دلیجان،جاده سینقان.

امام زاده ابوالفضل | یادگاری از معماری اسلامی دوران صفوی

امام زاده ابوالفضل از دیگر امام زاده های تاریخی شهر دلیجان است که نام آن در لیست آثار ملی ایران نیز به چشم می خورد. نسب این امام زاده که نام اصلی آن امام زاده فضل است، به امام کاظم (ع) بازمی شود. قدمت بنای قدیمی این بقعه نیز به دوران صفوی بازمی گشت و ارزشی تاریخی داشت.

بنای قدیمی را در سال 1705 هجری قمری از خشت و گل ساخته بودند. این بنا دارای یک ایوان در ضلع شرقی و یک گنبد مخروطی بر فراز خود بود. بقعه قدیمی امام زاده ابوالفضل در گذر سال ها، آسیب دیده بود؛ بنابراین، بقعه جدیدی به جای آن بنا شد که دارای 8 ضلع، یک گنبد آجری و 16 نورگیر است.

  • آدرس: دلیجان، روستای مهدی آباد.

امام زاده داوود | بقعه ای دنج در کنار نهری روان

امام زاده داوود در شرق روستای آونج، در کنار یک صخره و در مجاورت یک نهر آب واقع شده است. اهالی محل معتقدند این مکان، آرامگاه امام زاده داوود و طفل 6 ساله اوست. نسبت او با 6 واسطه، به امام موسی کاظم (ع) می رسد.

طبق روایاتی که سینه به سینه منتقل شده اند، امام زاده داوود به درخواست مردم دلیجان، به این منطقه مهاجرت نموده بود و همانجا نیز به شهادت رسید. بر اساس این روایات، شهادت ایشان و قدمت این بقعه را می توان اواخر قرن چهارم هجری دانست. اگر گذرتان به روستای راونج افتاد، می توانید به این امام زاده سری بزنید و از فضای معنوی آنجا، لذت ببرید.

  • آدرس: دلیجان، دهستان دودهک، روستای راونج.

امام زاده شاهزاده اسحاق | زیارتگاهی با ارزش تاریخی

امام زاده شاهزاده اسحاق، یکی دیگر از بقعه های تاریخی دلیجان است و قدمت آن به دوران صفوی بازمی شود. در این امام زاده، امام زاده عیسی و اسحاق و مادرشان مریم به خاک سپرده شده اند؛ از این رو، بسیاری این زیارتگاه را عیسی ابن مریم نیز می خوانند. این بقعه تاریخی که با مصالحی مانند خشت و گل ساخته شده بود، به مرور زمان آسیب بسیاری دید. البته خوشبختانه مورد توجه مسئولین قرار گرفته و در حال بازسازی است.

داخل این بقعه، آثاری موجود هستند که در کنار زیبایی، ارزش تاریخی نیز دارند. ضریح چوبی بقعه، قدمت بالایی دارد و در سال 1099 هجری قمری ساخته شده است. قدمت صندوق چوبی امام زاده نیز به سال 989 هجری قمری بازمی شود. این صندوق یک اثر هنری ارزشمند هم محسوب می شود و روی آن، منبت کاری هایی با طرح گل و بوته به چشم می خورند.

  • آدرس: 17 کیلومتری دلیجان، جاسب، اطراف بیجگان، دشت کبود.

روستاهای باستانی شهر دلیجان کجاست؟

همانطور که پیش تر گفتیم، شهر دلیجان قدمت بالایی دارد و بناهای تاریخی ارزشمندی در آن وجود دارند؛ اما آیا می دانید قدیمی ترین منطقه دلیجان کجاست؟ در گوشه و کنار این شهر، آثار باستانی بسیار کهنی وجود دارند که هر کدام در یکی از روستاهای تاریخی و پرقدمت شهر واقع شده اند. در این بخش، به معرفی چند مورد از این روستاها و جاذبه هایشان خواهیم پرداخت.

دهستان هستیجان | مدفن گنج های ساسانی

دهستان هستیجان در اطراف معدن طلای موته واقع شده است. البته اهمیت این روستای تاریخی به آثار باستانی ارزشمندی است که در خود دارد. در این منطقه، بقایایی از چند آتشکده وجود دارند که روایتگر آیین مردم در گذشته هستند. همچنان یک غار آهکی چند میلیون ساله نیز در این روستا واقع شده است که درون آن، آثار تاریخی ارزشمند و چرم نوشته هایی از 1400 سال پیش (دوران ساسانیان) به دست آمده است.

از دیگر دلایل اهمیت این روستا، پوشش گیاهی و جانوری آن است. در این منطقه، انواع مختلفی از گیاهان دارویی می رویند و جانورانی مانند گراز، پلنگ، آهو و گربه وحشی در آنجا زندگی می نمایند. این منطقه حفاظت شده به عنوان پارک ملی موته نیز شناخته می شود.

  • آدرس: جنوب دلیجان.

آدرس دهستان هستیجان روی نقشه گوگل

روستای راونج | نشانی از تمدن 9000 ساله

اگر می خواهید بدانید قدیمی ترین آثار باستانی دلیجان کجاست، باید با روستای راونج آشنا شوید. این روستا منطقه ای تاریخی در شمال دلیجان است که در آن، آثار باستانی متعددی وجود دارند؛ آنگونه که نام روستا در قدیم راه گنج بود و بعد ها به راونج تبدیل شد. در این روستا، قبرستان هایی با قدمت بیش از 5000 سال وجود دارند و در ارتفاعات روستا نیز سنگ نوشته هایی با طرح بز کوهی و شکار و کتیبه هایی مربوط به 7000 سال پیش از میلاد قرار گرفته اند.

طبیعت روستای راونج هم بسیار غنی است و در خود، 5 غار 2500 الی 3000 ساله دارد که درون آن ها، کانی های فلزاتی مانند سرب، روی، آهن و نقره یافت می شوند. از خاک راونج، 5 چشمه نیز می جوشند که 4 عدد از آن ها، دائمی هستند. اگر در اردیبهشت ماه راهی این روستا شدید، می توانید به جشنواره ریواس نیز سری بزنید.

  • آدرس: 27 کیلومتری دلیجان، شرق روستای جاسب.

آدرس روستای راونج روی نقشه گوگل

روستای واران | استراحتگاه اردشیر اول

اگر از هوای گرم گریزان هستید و می خواهید بدانید منطقه خوش آب و هوای دلیجان کجاست، توصیه ما به شما، روستای واران است. این منطقه ییلاقی در روزهای گرم تابستان، مقصدی محبوب برای پیک نیک و گردش به شمار میرود. روستای سرسبز واران پوشش گیاهی و جانوری مهمی دارد. در این منطقه، مزارع سرسبز و درختان کهنسال گردو و چنار، منظره ها زیبایی را پدید آورده اند. این روستا بعلاوه زیستگاهی برای گونه های مهم جانوری مانند پلنگ، آهو، پازن و قوچ است.

اهمیت تاریخی روستای واران به ماجرای شکل گیری آن در زمان ساسانی و بناهایی که از آن دوران به یادگار مانده اند، بازمی شود. طبق روایات، اردشیر ساسانی با سربازان خود به رود ازنا سر می زد تا اسب هایشان از آب این رودخانه بنوشند. به علت همین رفت و آمد ها، در این مکان، استراحتگاه و سپس سکونتگاه هایی ساخته شدند که بقایای دو استراحتگاه همچنان به جای مانده است.

  • آدرس: جاسب، روستای واران.

تماشای های شهر دلیجان کجاست؟ | از غار 70 میلیون ساله تا زیستگاه پلنگ و آهو

جاهای تماشای دلیجان تنوع خوبی دارند و از آثار تاریخی چند هزار ساله تا جاذبه های طبیعی و مذهبی مختلف را شامل می شوند. نمی شود به راحتی گفت برترین جای تماشای شهر دلیجان کجاست؛ چراکه هر گوشه از این شهر، جاذبه ای دارد که برای گروهی، مجذوب کننده و هیجان انگیز است. غاری که در طی 70 میلیون سال، پنهانی در دل کوه شکل گرفته است، کاروانسرایی تاریخی که همچنان از مسافران استقبال می نماید و زیستگاهی که شاهد تعقیب و گریز پلنگ و آهو است؛ هر کدام گروهی از گردشگران را به این شهر می کشانند و اهمیت خاص خود را دارند.

حال در قسمت نظرات، برای ما بنویسید که از نظر شما، مجذوب کننده ترین جاذبه گردشگری دلیجان کجاست و اگر به این شهر بیایید، ابتدا به تماشا کدام مکان تماشای می روید؟

سوالات متداول درباره شهر دلیجان کجاست؟

دلیجان در کدام استان واقع شده است؟

دلیجان یکی از شهرستان های استان مرکزی است.

قدیمی ترین جای تاریخی دلیجان کجاست؟

در روستای راونج، کتیبه های سنگی با قدمت حدود 9000 سال وجود دارند.

چه زمانی برای سفر به دلیجان مناسب است؟

با توجه به آب و هوای سرد و خشک دلیجان، برترین زمان برای سفر به این شهر، فصل بهار است.

دلیجان چه سوغاتی دارد؟

سوغات دلیجان شامل خوراکی هایی مثل حلوا شکری و جوز قندی و صنایع دستی مانند محصولات حصیری و چوبی می شوند.

معروف ترین رستوران شهر دلیجان کجاست؟

رستوران های بعثت، شاطر مصطفی و رستوران سنتی پردیس از رستوران های محبوب دلیجان هستند.

غذاهای محلی دلیجان چه هستند؟

معروف ترین غذاهای دلیجان، آبگوشت دودار، آش ترخینه، کباب ته تالی، پتله پلو و رشته پلو هستند.

برترین اقامتگاه های دلیجان کجاست؟

اگر در پی امکانات به روز هستید، مجتمع همای سعادت برای شما مناسب است. با اقامت در کاروانسرای دودهک نیز می توانید در محیطی ساده تر، اما تاریخی اقامت داشته باشید.

مسیر دسترسی به دلیجان چگونه است؟

اگر از تهران راهی دلیجان می شوید، باید از جاده تهران - قم سفر خود را آغاز کنید و سپس به جاده قم - اصفهان بروید. در میانه این جاده به شهر دلیجان خواهید رسید. البته برای سفر به دلیجان، می توانید از اتوبوس های بین شهری هم بهره ببرید.

منبع: فلای تودی
انتشار: 28 آذر 1403 بروزرسانی: 28 آذر 1403 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 2417

به "شهر دلیجان کجاست؟ ، همه جاهای دیدنی دلیجان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شهر دلیجان کجاست؟ ، همه جاهای دیدنی دلیجان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید