خواص جالب تخمه کدو برای بدن

به گزارش مجله سامی، بعضی از خوراکی ها مانند تخمه کدو تنبل با وجود ظاهر کوچک فواید بسیار دارند.

خواص جالب تخمه کدو برای بدن

به گزارش خبرنگاران، دانه های کدو تنبل برای سلامتی بدن بسیار مفید است، گرچه ممکن است ظاهر آن ها کوچک باشد، اما تخمه های کدو تنبل مملو از مواد مغذی ارزشمند هستند و مصرف میزان کمی از آن می تواند میزان قابل توجهی چربی سالم، مهمیم و روی (زینک) را برای بدن تان تأمین کند، به همین خاطر، دانه کدو تنبل با چندین مزیت برای سلامتی ضروری است.

تخمه کدو برای بهبود سلامت قلب، سلامت پروستات و محافظت در برابر بعضی سرطان ها مفید است، بعلاوه علاوه بر این موارد، این دانه های خوشمزه می توانند با قرارگرفتن در برنامه رژیم غذایی تناسب اندام واقعی را برای شما به ارمغان بیاورند و از آنجایی که تخمه کدو حاوی انواع مواد مغذی و معدنی است فواید زیادی برای سلامت جسم دارد.

در ادامه فواید این دانه ها را می بینیم.

1. کاهش استرس

تخمه کدو فواید شگفت انگیزی برای کاهش استرس دارد و مصرف آن در کنار باقی راه های مقابله با استرس قرار می گیرد، در واقع چه کسی فکرش را می نماید که تخمه کدو می تواند شما را از شر استرس خلاص کند و افسردگی را در شما تسکین دهد، اما این دانه خوشمزه حاوی میزان زیادی مهمیم است که روی اعصاب اثر آرام بخشی دارد و هم چنین برای سیگنال های انتقال دهنده های عصبی درون مغز مفید است، در نتیجه باعث می گردد احساس بهتری داشته باشید.

2. محافظت از غده پروستات

در بعضی مطالعات علمی ثابت شده است که تخمه کدو به دلیل دارا بودن اجزای زیست فعال می تواند به طور چشمگیری از توسعه سرطان پروستات و بیماری BPH (هایپرپلازی خوش خیم پروستات) جلوگیری می نماید. ماده زیست فعال تخمه کدو می تواند مانع از تکثیر سلول های سرطانی پروستات گردد و مکانیسم کشتن این سلول ها یا آپوپتوز را بهبود ببخشد، هم چنین تخمه کدو حاوی روی است که در حفظ عملکرد صحیح پروستات نقش مهمی دارد.

3. محافظت از کلیه

عناصر فیتوکمیکال تخمه کدو از انباشته شدن مواد مضر در کلیه ها جلوگیری می نماید، این انباشت ها می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه یا سنگ صفرا گردد، بعلاوه خون را قبل از وارد شدن به کلیه تصفیه می نماید و به این طریق به کلیه در تصفیه خون و فراوری ادرار و دفع مواد زاید متابولیک از بدن یاری می نماید.

4. بهبود عملکرد مثانه

تحقیقات صورت گرفته اثبات نموده عصاره تخمه کدو می تواند عملکرد مثانه را در ذخیره ادرار بهبود ببخشد و از این اندام در برابر هرگونه عفونت یا اختلال محافظت کند که دلیل اش محتوای مواد مغذی و فیتوکمیکال های موجود در تخمه کدو است.

5. تقویت استخوان ها

تخمه کدو حاوی میزانی کلسیم و روی دارد که برای حفظ توده استخوان مفید است و می تواند برای از دست دادن توده استخوانی یا همان پوکی استخوان مفید موثر باشد و بعلاوه افرادی که به طور مرتب روی مصرف می نمایند معمولا کم تر در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان در سن بالا هستند.

6. پیشگیری از تصلب شراین

اسید های چرب موجود در تخمه کدو می تواند مانع از ورود کلسترول به عروق می گردد، یعنی مانع از ضخیم شدن دیواره عروق می گردد. ضخیم شدن دیواره عروق سبب افزایش فشار خون و بالا رفتن خطر بیماری قلبی می گردد.

7. مانع بروز ورم مفاصل

این دانه های مغذی دارای خواص شفابخشی هستند که اثبات شده می توانند التهاب داخلی بدن را کاهش دهد و تاثیری مشابه دارو های ضد التهاب غیراستروئیدی مانند ایندومتاسین دارد، این دانه ها خواص ضدالتهابی برای محافظت از مفاصل در برابر آرتروز دارند و در صورت ابتلا به آرتروز درد را کاهش می دهند.

8. بهبود روحیه

در صورتی که قصد دارید روحیه تان را بالا ببرید کافی است یک مشت تخمه کدو را به اسم تنقلات بخورید یا آن را با غذای مورد علاقه تان مخلوط کنید، تخمه کدو حاوی آمینواسید هایی از جمله تریپتوفان است که فراوری سروتونین را افزایش می دهد، این تخمه ها باعث افزایش سروتونین هورمونی که حس خوب را به افراد القا می نماید و روحیه خوب را درون بدن ایجاد می نماید.

9. تسریع و بهبود زخم ها

دانه کدو حاوی پروتئینی است که به اسم بلوک سازنده بدن شناخته می گردد و برای ترمیم بافت ها بسیار مفید است، سلول هایی که در بدن شکسته می گردد با سلول های جدیدی جایگزین می گردد که در حضور پروتئین و آمینو اسید ها تشکیل می گردد، برای همین است که تخمه کدو برای التیام زخم ها مفید است.

10. جوان ماندن و حفظ سلامت پوست مفید

تخمه کدو حاوی ویتامین C و ویتامین E و فیتوکمیکال های دیگر است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و مانع از آسیب تماشا پوست و بروز علائم پیری از قبیل چین و چروک و افتادگی پوست می شوند.

11. از بین بردن عفونت انگلی

بومیان آمریکا عادت داشتند از تخمه کدو به اسم داروی کرم نواری و دیگر بیماری های انگلی استفاده نمایند، اما پس از آن پژوهش ها نشان داد تخمه کدو در کاهش رشد انگل ها و عفونت ناشی از آن در بدن انسان ها و بعلاوه حیوانات موثر است.

12. بهبود سلامت مغز

مغز هم مانند سایر اعضای بدن نیازمند مواد مغذی است. تخمه کدو حاوی میزانی اسید های چرب از جمله امگا3 و امگا6 است که می تواند از سلول های مغز در برابر آسیب محافظت کند و عملرد آن را بهبود ببخشد.

13. کاهش سطح قند خون

مطالعات روی حیوانات نشان داده است که کدو تنبل، دانه کدو تنبل، پودر تخمه کدو و آب کدو تنبل می توانند قند خون را کاهش دهد. این امر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت که ممکن است برای کنترل سطح قند خون خود مشکل داشته باشند بسیار مهم است.

چندین مطالعه نشان داده اند که مکمل آب کدو تنبل یا پودر تخمه آن، سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کاهش می دهد.

محتوای بالای مهمیم دانه کدو تنبل ممکن است مسئول تأثیر مثبت آن بر دیابت و این خواص تخمه کدو باشد.

یک مطالعه مشاهده ای روی بیش از 127،000 نفر نشان داد که رژیم های غنی از مهمیم با 33 ریسک کمتر ابتلا به دیابت نوع 2 در مردان و 34 درصد ریسک کمتر در زنان همراه است.

اثرات جانبی تخمه کدو و نکاتی برای مصرف آن

تا کنون هیچ موردی پس از مصرف تخمه کدو گزارش نشده و مصرف آن برای همه از جمله زنان باردار و شیرده بی خطر است. ممکن است به دلیل محتوای پروتئین آن، سبب بعضی واکنش های آلرژیک گردد، اما بسیار نادر است. برای بهره مندی از فواید تخمه کدو این توصیه ها را مد نظر داشته باشید و حتما از کیفیت تخمه کدویی که مصرف می کنید مطمئن شوید.

  • تخمه کدو همواره در فروشگاه ها موجود است فقط تاریخ انقضای آن را آنالیز کنید و یا از تازگی آن مطمئن شوید تا بیش تر از 1 سال در فروشگاه نمانده باشد.
  • شما می توانید تخمه کدوی بو داده را از بازار تهیه کنید، اما حتی اگر نتوانستید آن را خریداری کنید می توانید خودتان به آسانی در منزل بو بدهید. برای این کار پالپ تخمه ها را پاک کنید و بگذارید در طول شب روی یک سینی که با کاغذ پوشانده شده، خشک گردد. روز بعد تخمه ها را روی سینی پخش و جا به جا کنید. وقتی کاملا خشک شد به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر با دمای 75 درجه سانتیگراد قرار دهید.
  • یادتان باشد به جای دمای زیاد و مدت کم، تخمه ها را به مدت زیاد در دمای پایین قرار دهید. فرایند طبخ آرام تخمه کدو روغن های ضروری و مواد مغذی آن را حفظ می نماید.
  • می توانید تخمه کدوی بو داده را در ظرف درب بسته تا چند ماه نگه داری کنید. بهتر است بدانید برترین زمان مصرف تخمه کدو تا 2 ماه بعد از طبخ آن است. شما می توانید تخمه کدو را مستقیما مصرف کنید یا آن را روی غذای مورد علاقه، سالاد، کیک، بستنی و دیگر خوراکی های محبوب تان بریزید.

بعلاوه تخمه کدو فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد، بنابراین وقتی کدو را مصرف کردید تخمه های آن را دور نریزید، آن ها را نگه دارید، بو بدهید و از خواص تخمه کدو لذت ببرید.

منبع: فرارو
انتشار: 26 مهر 1400 بروزرسانی: 26 مهر 1400 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 1862

به "خواص جالب تخمه کدو برای بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص جالب تخمه کدو برای بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید