طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد در فر به همراه نکات تکمیلی

به گزارش مجله سامی، کیک کشمشی یکی از خوش طعم ترین و نوستالژیک ترین کیک های خانگی است که بافت نرم و مرطوب آن همراه با کشمش های شیرین، طعمی دلپذیر و خاص دارد. درست است که پختن کیک کشمشی ساده است، اما برای تهیه کیکی پف دار، مرطوب، خوش عطر و لذیذ، باید نکات کلیدی تهیه آن را بدانید. در ادامه طرز تهیه کیک کشمشی با نکات تکمیلی برای بهبود طعم، حفظ رطوبت و جلوگیری از ته نشین شدن کشمش ها را شرح می دهیم تا بتوانیم کیکی بی نقص و حرفه ای را بپزیم و از خوشمزگی آن لذت ببریم. اگر از علاقه مندان به کشمش هستید، می توانید طرز تهیه شیرینی کشمشی ساده را به عنوان یکی از روش های استفاده کشمش در کتاب کاله بخوانید.

طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد در فر به همراه نکات تکمیلی

مواد لازم برای تهیه کیک کشمشی

  • کشمش 150 گرم
  • کره 230 گرم
  • شکر دانه درشت 180 گرم
  • تخم مرغ 5 عدد
  • آرد همه منظوره 200 گرم
  • نشاسته ذرت 80 گرم
  • بیکینگ پودر 7 گرم
  • نمک 1 پینچ
  • آب لیمو 1 قاشق چای خوری
  • آب میوه 2 قاشق چای خوری
  • مربای زردآلو یا میوه های دیگر 80 گرم
  • پودر قند 130 گرم
  • شیر یا آب لیمو 2 قاشق چای خوری

طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد

1. خیساندن کشمش

ابتدا قبل از هرکاری فر را با دمای 175 درجه سانتی گراد گرم کنید سپس کف و دیواره های قالب مورد نظر خود را روغن مالی کنید و کمی آرد بپاشید.

در اولین قدم برای تهیه کیک، در ظرفی کشمش و آب را بریزید و اجازه دهید تا کشمش به خوبی خیس بخورد؛ حتی توصیه می گردد این کار را از یک شب قبل انجام دهید. اگر به ترکیب کشمش در کیک و شیرینی علاقه دارید می توانید با خواندن طرز تهیه شیرینی کشمشی با روغن جامد و تهیه آن ترکیبی لذیذ و تازه از کشمش را تجربه کنید.

2. تهیه کرم کره و شکر

در این مرحله، از طریق همزن برقی، شکر و کره را برای چند دقیقه هم بزنید تا مخلوط به خوبی پف کند؛ سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید؛ دقت کنید که نیازی نیست زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و می توانید با هم هم بزنید.

3. مخلوط کردن مواد خشک

در ظرفی جداگانه، آرد، نشاسته ذرت، بیکینگ پودر و نمک را با حوصله با هم مخلوط کنید تا مواد خشک به خوبی به خورد هم بروند.

4. تهیه مایه کیک

مخلوط مواد خشک که در مرحله قبل تهیه نموده ایدید، کرم کره و شکر و آب لیمو را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

5. اضافه کردن کشمش به مایه کیک

در این مرحله کشمش را در حدود 2 قاشق غذاخوری آرد بغلتانید یا آرد و کشمش را در ظرفی دربسته به خوبی تکان دهید؛ سپس کشمش را به آرامی داخل خمیر بریزید.

6. پختن مایه کیک کشمشی در فر

خمیر کیک را در قالب بریزید و صاف کنید سپس به مدت 50 تا 60 دقیقه بپزید؛ می توانید از چاپستیک برای اطمینان از پخت کیک بهره ببرید. در صورت لزوم روی کیک را بپوشانید تا از تیره شدن بیش از حد کیک در انتها زمان پخت جلوگیری گردد. اجازه دهید کیک در حدود 15 دقیقه خنک گردد سپس آن را روی یک توری خنک نماینده قرار دهید.

7. تهیه لعاب یا سس کیک

مربا را حرارت دهید تا حجم آن بیشتر گردد و با قلم مویی نازک آن را روی کیک بمالید. اجازه دهید کیک برای چند دقیقه در دمای اتاق بماند یا با قرار دادن کیک به مدت 15 دقیقه در فریزر به کار سرعت بیشتری دهید. پودر قند را با شیر یا آب لیمو مخلوط کنید تا مایه ای غلیظ اما روان به دست آید و یک لایه نازک روی کیک بمالید. بعد از اینکه مایه کیک سفت شد، کیک را در فویل بپیچید و بگذارید یک شب در جایی خنک استراحت کند. اگر ترجیح می دهید که از لعاب یا سس کیک استفاده نکنید، کمی شکر بیشتری را به مایه کیک خود اضافه کنید.

اگر دوست دارید طرز تهیه مربای زرد آلو یا طرز تهیه مربای بالنگ را برای استفاده در این کیک بدانید می توانید به کتاب کاله مراجعه کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه کیک کشمشی با پف زیاد

در این دستور پخت، طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد را آنالیز کردیم. برای اینکه مزه و کیفیت این کیک مرطوب بهتر گردد، بهتر است به نکاتی که در ادامه آورده ایم هم دقت کنید.

نکات طلایی برای پف دار شدن کیک کشمشی

برای اینکه کیک کشمشی شما پف بیشتری داشته باشد، چند نکته مهم را رعایت کنید. ابتدا، از بیکینگ پودر یا جوش شیرین با اندازه مناسب بهره ببرید چون این مواد به افزایش حجم کیک یاری می نمایند.

بعلاوه، تخم مرغ ها را به خوبی هم بزنید تا حجم بگیرند و هوا در بافت کیک حفظ گردد. دمای مواد اولیه هم مهم است؛ بهتر است تخم مرغ، شیر و کره را قبل از استفاده به دمای اتاق برسانید.

هنگام مخلوط کردن مواد، از هم زدن بیش از حد خودداری کنید، زیرا این کار باعث از بین رفتن هوای داخل خمیر می گردد و در نتیجه کیک پف نمی نماید. در نهایت، دمای فر را به درستی تنظیم کنید و از باز کردن درب فر در حین پخت پرهیز کنید تا پف کیک از بین نرود.

طرز تهیه کیک کشمشی بدون فر و در قابلمه

برای پخت کیک کشمشی بدون فر، ابتدا یک قابلمه نچسب را روی حرارت ملایم گرم کنید و داخل آن را کمی چرب کنید. مایه کیک را داخل تابه بریزید. در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی شعله پخش کن با حرارت کم قرار دهید. حدود 40 تا 50 دقیقه اجازه دهید تا کیک بپزد. برای اطمینان از پخت، خلال دندان داخل کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است. پس از پخت، اجازه دهید کمی خنک گردد، سپس از قابلمه خارج کنید.

جلوگیری از فرو رفتن کشکمش در مایه کیک

کشمش ها تمایل دارند تا در کیک شما فرو بروند، برای جلوگیری از این مشکل، قبل از اینکه کشمش را به خمیر کیک اضافه کنید حتما آن را در آرد به خوبی بغلطانید. این تکنیک یاری می نماید تا کشمش ها ته نشین نشوند. بعلاوه پس از خیساندن کشمش ها، دانه ها را روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا آبشان جذب بافت پارچه گردد.

استراحت دادن به کیک پس از پخت

قبل از برش کیک، حتما آن را برای یک شب در فریزر استراحت دهید، با این کار علاوه بر اینکه رطوبت کیک بیشتر می گردد، راحت تر هم برش می خورد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 25 بهمن 1403 بروزرسانی: 25 بهمن 1403 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 2443

به "طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد در فر به همراه نکات تکمیلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد در فر به همراه نکات تکمیلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید