کارنامه بالانس ترافیک خارجی و داخلی اینترنت شفاف شود

به گزارش مجله سامی، کارشناس معاونت تنظیم مقررات شرکت مخابرات با انتقاد از سیاستهای وزارت ارتباطات در توسعه شبکه مخابرات، ایجاد انحصار را مربوط به شرکت زیرساخت دانست و گفت: فقط مصرف کننده پهنای باند هستیم.

کارنامه بالانس ترافیک خارجی و داخلی اینترنت شفاف شود

فرشید مبادر ثانی در نشستی که در خبرگزاری مهر برگزار شده بود به تشریح دلایل عدم توسعه شبکه مخابراتی کشور پرداخت و با بیان اینکه دولت در توسعه شبکه مخابرات نقش خود را به درستی ایفا نکرده است، گفت: مطابق با اهداف اتحادیه دنیای مخابرات (ITU) اولویت دولت ها باید کمک به کاهش شکاف دیجیتالی و توسعه باشد. در این زمینه این سازمان به کشورهای عضو توصیه های بسکمک کرده و دولت ایران نیز به عنوان عضو متعهد این سازمان، باید جلوی ایجاد شکاف دیجیتالی در کشور را بگیرد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مطالعات ITU در سال 2017 نشان می دهد که به ازای هر 50 مگابیت توسعه پهنای باند، نزدیک به 2.5 درصد تولید ناخالص داخلی کشورها (GDP) تغییر پیدا کرده است. به این لحاظ دولت ها خود را متعهد کرده اند که به اپراتورهای خصوصی کمک کنند تا شبکه آنها زودتر توسعه پیدا کند و به روز رسانی گردد. با این وجود اما سوال این است که آیا دولت در این حوزه نقشی ایفا کرده است؟ پاسخ خیر است.

مخابرات در حال پولسازی برای دولت است

کارشناس معاونت تنظیم مقررات شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه مطابق ره نگاشت مخابرات، ساختار کل شبکه PSTN کشور باید به سمت نسل نوین برود، اعلام نمود: این طرح به 30 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد و تأثیرات آن در گردش مالی تولیدکنندگان نمود خواهد داشت و نتیجه آن نیز نصب سرویس با کیفیت بهتر برای مشترک خواهد بود. در نهایت نیز این سرمایه گذاری به توسعه کسب و کارها کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه شرکت مخابرات ایران به صورت مستقیم در حال پول سازی برای دولت است به نحوی که به دولت حق السهم، حق پروانه و مالیات پرداخت می کند و ارزش اضافه کرده هم ایجاد می کند، گفت: اصلی ترین بیزنس دولت فروش اینترنت به اپراتورها از طریق شرکت ارتباطات زیرساخت است و دولت به عنوان یک فروشنده پهنای باند، ساده ترین بخش کار را در دست دارد.

مبادر ثانی با اشاره به اینکه شرکت ارتباطات زیرساخت از طریق یک قرارداد بین المللی، پهنای باند را خریداری کرده و در چند نقطه کشور توزیع می کند، اضافه کرد: این انحصار در اختیار زیرساخت است. حتی اگر مخابرات شبکه خود را توسعه دهد و نرخ بیت مشترکانش را از 2 مگ به 100 مگابیت برساند، باز هم نتیجه نهایی آن افزایش پهنای باند در نقطه هسته شبکه است که در اختیار دولت است. به بیان دیگر هر تغییری در شبکه مخابرات به صورت دوباره و زنجیروار باعث سودآوری دولت می گردد. با این حال اما شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات نه تنها هیچ نقشی در سرمایه گذاری در این حوزه برای خودشان متصور نیستند بلکه با محدود کردن درگاه های درآمدی مخابرات باعث شده اند که سرعت تغییر تکنولوژی در این بخش بسیار پایین بیاید.

وی این رفتار حاکمیتی از سمت وزارت ارتباطات را در کلان ملی به ضرر مردم مطرح نمود و گفت: درخواست مخابرات این است که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با ارائه یک فرمول و راه حل، دغدغه توسعه شبکه مخابرات را حل نماید تا خدمات مناسب و با کیفیتی در اختیار کاربر نهایی قرار گیرد.

کارنامه بالانس ترافیک خارجی و داخلی اینترنت شفاف گردد

این مقام مسئول در شرکت مخابرات ایران با بیان اینکه وزارت ارتباطات به جای اینکه روی گران نشدن تعرفه ها به عنوان کارنامه پیروز خود مانور دهد، بالانس ترافیک اینترنت بین الملل و داخل کشور را به عنوان کارنامه خود ارائه کند، اضافه کرد: سوال اینجاست که چرا در این زمینه شرکت ارتباطات زیرساخت شفاف سازی نمی کند. مطمئناً میزان ترافیکی که از بین الملل دریافت می گردد و به سمت کشور می آید با ترافیکی که به سمت خارج می رود حداقل 10 برابر با هم اختلاف دارند. این به معنی آن است که دولت فقط دلار پرداخت می کند تا کشور به داده ای که در خارج است، برسد. دولت هزینه پرداخت می کند تا آنچه که به اسم فناوری اطلاعات در سایز بین المللی اتفاق افتاده، دست پیدا کنیم.

وی فناوری اطلاعات را بهترین آیتم برای درآمدزایی کسب و کارها در حوزه بین الملل مطرح نمود و گفت: با این حال سوال اینجاست که دولت برای بین المللی کردن این فناوری و سهمی که کشور می تواند از این بخش داشته باشد، چه کرده است؟

مبادر ثانی با اشاره به اینکه بر اساس اطلاعات کدال، گردش مالی ارتباطات سیار بیش از 24 هزار میلیارد تومان در سال 99 بوده که 3 درصد آن به طور مستقیم به حساب وزارت ارتباطات واریز می گردد، اعلام نمود: این رقم نزدیک 800 میلیارد تومان است و اگر آن را به طور تقریبی در 4 سال گذشته ضرب کنیم به عددی نزدیک به 3,200 میلیارد تومان می رسیم که در اختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته است. اما سوال اینجاست که این وزارتخانه با این مبالغ برای توسعه فضای ICT کشور با پتانسیل نیروی انسانی موجود، چه کار کرده است؟

فقط مصرف کننده پهنای باند هستیم

این کارشناس تنظیم مقررات، با بیان اینکه متأسفانه جلسات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به جای تمرکز بر این موضوع، روی مواردی تمرکز دارد که اثرات معکوس داشته است، گفت: حق جوان ایرانی این است که در این فضای بین المللی به درآمدی که شایسته آن است دست پیدا کند. اما سوال اینجاست که ما کجای این فضای بین المللی قرار داریم. این مطالبه باید از وزارت ارتباطات صورت گیرد که چرا در قراردادهای بین المللی اینترنت ما فقط مصرف کننده پهنای باند هستیم؟

وی با تاکید بر اینکه تبعات این سیاست های وزارت ارتباطات باعث از دست دادن حوزه کسب و کار می گردد، اضافه کرد: وزیر ارتباطات در حالی از هشتگ حق الناس سخن گفت و بیش از یک میلیون و 300 هزار پرونده را برای موضوع ارزش اضافه کرده به قوه قضائیه ارجاع داد که برای این مطالبه ای که ایجاد شد، هیچ حقی ایفا نکرده است و تنها باعث دیدگاه های منفی مردم شد که فکر می کنند مخابرات و اپراتورها حق شان را خورده اند.

مبادر ثانی گفت: پیشنهاد می گردد که وزیر ارتباطات به جای درج هشتگ حق الناس در خدمات ارزش اضافه کرده، هشتگ حق الناس را برای ایجاد شغل در فضای بین الملل ICT به کار ببرد تا تعیین گردد که حاکمیت برای حضور ایران در حوزه بین الملل فضای مجازی چه کمکی کرده است؟ اگر واقعاً قصد دولت توسعه شبکه ارتباطی کشور است باید هشتگ حق الناس را برای حقوق جوانان باسواد این کشور که به اجبار ترک وطن کرده اند و برای گوگل کار می کنند، مطالبه کند.

این کارشناس با بیان اینکه ما مجبور هستیم دلار بدهیم تا توانمندی ذهن این جوانان ایرانی را بار دیگر برای کشور خریداری کنیم، گفت: با محدود کردن اپراتور نمی توان کار را جلو برد. دولت باید پیگیر حق جوانان ایرانی باشد تا شرکت های خارجی مجبور شوند به ما دلار بدهند و از ما خرید کنند.

داستان انتقاد از توسعه مخابرات به نبود تخصص باز نمی گردد

وی با اشاره به اینکه تمام اپراتورهای مخابراتی خرده فروش شرکت ارتباطات زیرساخت هستند، ادامه داد: با این منطق چگونه می گردد کنار آمد؟ در حالی که مخابرات نقش توزیع کننده پهنای باند را دارد اما شرکت ارتباطات زیرساخت در فروش اینترنت، انحصار ایجاد کرده است. دولت از مخابرات می خواهد که شبکه اش را توسعه دهد که نتیجه آن افزایش درآمد زیرساخت می گردد اما حاضر نیست به خاطر درآمدش و سودی که از این توسعه می برد، بخشی از آن را به توسعه شبکه اختصاص دهد.

مبادر ثانی با بیان اینکه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات روی انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت نظارت دارد اما این کمیسیون با رأی وزیر ارتباطات و 6 رأی دیگر که با انتصاب وی در این کمیسیون حضور دارند برپا است، اعلام نمود: مگر می گردد در این فضا رقابت کرد؟ این چه مدل از خصوصی سازی است؟

وی با بیان اینکه نیروی انسانی کشور، غنیمت محسوب می گردد که باید قدر آن را دانست، یادآور شد: اتحادیه دنیای مخابرات برای تمامی تولیدکنندگان و اپراتورهای دنیا استانداردهای حوزه ICT را تعیین می کند و شرکت مخابرات ایران از 60 سال پیش به عنوان یکی از اعضای این بخش، در تعداد قابل توجهی از اسناد استاندارد شده برای کل دنیا حضور داشته و رأی داده است. این توانمندی در شرکت مخابرات ایران را نباید نادیده گرفت. به گواه این رزومه کاری، شک نکنید که داستان انتقاد از توسعه مخابرات به نبود تخصص باز نمی گردد.،مهر

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 12 خرداد 1400 بروزرسانی: 12 خرداد 1400 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 1671

به "کارنامه بالانس ترافیک خارجی و داخلی اینترنت شفاف شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کارنامه بالانس ترافیک خارجی و داخلی اینترنت شفاف شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید