کاهش 65 درصدی اعتبارات بیابان زدایی

به گزارش مجله سامی، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه اعتبارات امسال برای بیابان زدائی 2400 میلیارد ریال است، گفت: این اعتبار در مقایسه با سال گذشته به یک سوم کاهش یافته است.

کاهش 65 درصدی اعتبارات بیابان زدایی

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، امروز مسعود منصور رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در همایش مقابله با بیابان زایی در کشور گفت: اعتبارات امسال بیابان زدائی به یک سوم کاهش نسبت به سال گذشته 2400 میلیارد ریال رسیده است پیش بینی می کنیم با این اعتبار 121 هزار هکتار عملیات بیابان زدائی در کشور انجام دهیم.

منصور، اعتبار سال گذشته بیابان زدائی را 7580 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با این اعتبار 127 هزار هکتار بیابان زدائی در کشور انجام شد.

گفتنی است، مسئله بیابان امروزه تهدید جدی ای برای امنیت غذایی در جهان است. آنطور که کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی در این همایش اعلام کرد، 3 میلیارد نفر در جهان در معرض آسیب بیابان زایی قرار دارند.

طبق گزارش کننده فائو هم تا سال 2050 جمعیت جهان به 9.8 میلیارد نفر افزایش می یابد که نیاز آب، غذا و خاک بیشتر خواهد شد و تا سی سال آینده برای تأمین امنیت غذایی جهان باید 593 میلیون هکتار اراضی برای کشاورزی افزایش یابد که مفهم آن این است نیاز کالری 56 درصد بیشتر خواهد شد. برای تأمین این میزان غذا وجود بیابان ها یک تهدید جدی است.

منصور در این همایش از آماده سازی سامانه جلوگیری از تخریب سرزمین خبر داد که می تواند در تخریب جنگل ها و مراتع بسیار مؤثر باشد.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد که طبق هشدار کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی، فشار به طبیعت بسیار افزایش یافته است و 12 میلیون هکتار اراضی مستعد و جنگل به واسطه بیابان در آستانه تخریب قرار گرفته است.

وی گفت: تا سال 2050 میزان نیاز به آب در جهان 50 درصد و نیاز به غذا 55 درصد رشد خواهد کرد، این در حالی است که 800 میلیون نفر در جهان در حال حاضر شب ها گرسنه سر بر بالین می نهند.

منصور با تأکید بر اینکه شرایط فعلی و آینده جهان ایجاب می کند که از زمین ها کامل مراقبت شود، گفت: در کشور ما ایران 30 میلیون اراضی بیابانی وجود دارد که 14 میلیون هکتار آن در مرحله بحرانی است.

وی با بیان اینکه ایران در سال 75 با مصوبه مجلس به کنوانسیون مبارزه با بیابان الحاق شد، گفت: در حال حاضر ضرورت تقویت این کنوانسیون و کارگروه ملی که در کشور شکل گرفته وجود دارد و باید بیشتر فعال شود.

منصور گفت: از مزایای تشکیل این کارگروه ملی، طرح ریزگردها به عنوان دغدغه جهانی در سال 2015 بود.

منصور با بیان اینکه ایران در اقدامات بیابان زدایی جزو پیشروها در جهان است گفت: طی شش دهه اخیر 2 میلیون هکتار جنگل دست کاشت در کشور ایجاد شده است.

در ادامه این نشست، کننده انجمن های علمی از وزارتخانه های نفت و صنایع به دلیل عدم همراهی با سازمان جنگلها انتقاد کرد و گفت: از مراتع و منابع طبیعی کشور، این وزارتخانه ها استفاده می کنند و هیچ اقدام مثبتی برای حفظ آن ندارند.

جعفری همچنین از ادغام تحقیقات جنگل هم انتقاد کرد و گفت: در شرایط فعلی با توجه به اهمیت جنگل و منابع طبیعی این ادغام شایسته نبود.

در این همایش پیام کننده فائو هم قرائت شد که تأکید شده بود بیابان تأثیر مستقیم بر معیشت مردم، کاهش تولید کشاورزی و افزایش مهاجرت دارد. در حال حاضر 80 درصد اراضی کشور برای تأمین خوراک دام و غلات استفاده می شود که بیابان به عنوان تهدیدی برای امنیت غذایی جهان است.

همچنین در پیام فائو آمده بود تا سال 2020 نیاز به پوشاک 35 درصد افزایش می یابد که برای تأمین آن نیازمند 150 میلیون هکتار زمین کشاورزی است. در این پیام، گفته شده بود که تغییر کاربری به عنوان بزرگترین تهدید برای تخریب سرزمین محسوب می شود که در آن با توسعه صنایع، رقابت برای تأمین غذا و تولید محصولات صنعتی افزایش خواهد یافت.

کننده فائو تأکید کرده بود که برای جلوگیری از بحران آینده باید بهره وری در زنجیرها افزایش یابد. تغییر رفتار در مصرف شکل گیرد و بهره برداری از اراضی به شکل پایدار انجام شود. همچنین فائو بیماری کووید 19 را تهدید معیشت میلیون ها نفر عنوان کرده بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 26 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 1089

به "کاهش 65 درصدی اعتبارات بیابان زدایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش 65 درصدی اعتبارات بیابان زدایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید