10 نکته درباره داروهای بدون نسخه

به گزارش مجله سامی، داروهای بدون نسخه، داروهایی هستند که شما برای دریافت آنها نیازی به ارایه نسخه ندارید. این داروها که براساس قوانین نظام دارویی هر کشور انتخاب می شوند، به نام داروهای بدون نسخه در داروخانه ها معروفیت دارند یا در اصطلاح داروهای روی پیشخوان و در اختصار OTC نام دارند. درباره این داروها، توجه به چند نکته مهم برای تمام مصرف نمایندگان، ضروری است.1 از مصرف داروها بیشتر از اندازه تجویز شده بپرهیزید. مطلبی که شایع شده، خوردن قرص در هر وعده (سه بار در روز) است که برخی ها دو یا سه عدد در هر وعده استفاده می نمایند با این تصور که احتمالا اثر بهتری خواهد داشت!

10 نکته درباره داروهای بدون نسخه

10 نکته درباره داروهای بدون نسخه

نویسنده: دکتر علی حائری

داروهای بدون نسخه، داروهایی هستند که شما برای دریافت آنها نیازی به ارایه نسخه ندارید. این داروها که براساس قوانین نظام دارویی هر کشور انتخاب می شوند، به نام داروهای بدون نسخه در داروخانه ها معروفیت دارند یا در اصطلاح داروهای روی پیشخوان و در اختصار OTC نام دارند. درباره این داروها، توجه به چند نکته مهم برای تمام مصرف نمایندگان، ضروری است.

1 از مصرف داروها بیشتر از اندازه تجویز شده بپرهیزید. مطلبی که شایع شده، خوردن قرص در هر وعده (سه بار در روز) است که برخی ها دو یا سه عدد در هر وعده استفاده می نمایند با این تصور که احتمالا اثر بهتری خواهد داشت!

2 همیشه داروها را دور از دسترس بچه ها نگه دارید.

3 داروی شما مخصوص بیماری شماست و علتی ندارد که همان اثر را بر بیماری فرد دیگری داشته باشد، بنابراین هرگز داروی خود را برای دیگران تجویز نکنید.

4 نوزادان، اطفال، افراد سالخورده، زنان باردار و شیرده و افراد مبتلا به بیماری های مزمن (مانند فشارخون، دیابت، نارسایی کبدی و کلیوی و...) به اسم گروه پرخطر شناخته شده و باید در مصرف داروهای OTC حداکثر احتیاط را به عمل آورند.

5 اگر به علت ابتلا به بیماری مزمنی باید به طور مداوم دارو های مشخصی بهره ببرید (مانند قرص های کاهنده فشارخون یا قندخون، داروهای قلب، داروهای ضد سرطان و...)؛ پیش از مصرف هرگونه داروی OTC با پزشک معالج خود و یا دکتر داروساز مشورت کنید. امکان دارد داروی مورد نظر با داروهای مصرفی شما تداخل اثر داشته باشد و به علت کاهش یا افزایش آثار آنها مسائل جدی به بار آورد.

6 برای حفظ کیفیت و اثر دارو، آن را در شرایط مناسب نگهداری کنید. شرایط روی بسته بندی دارو اغلب قید می گردد.

7 در صورت مشاهده هر گونه تغییر در کیفیت دارو (رنگ، طعم، بو و شکل ظاهری) از مصرف آن بپرهیزید.

8 بیشتر افراد به علت درد و برای تسکین دردهایی مانند سردرد، دندان درد و دردهای عضلانی و مفاصل، تورم و تب، از داروهای مسکن (بدون نسخه OTC) استفاده می نمایند اما ضروری است یادآوری کنیم که مصرف این داروها بیش از 10 روز برای بزرگسالان و بیش از 5 روز برای بچه ها مجاز نیست. حتما اگر 3 تا 4 روز استفاده کردید، با پزشک یا داروساز مشورت کنید تا خطری پیش نیاید.

9 دارودرمانی در بیماران سالمند نیازمند توجه خاصی است. سالمندان حدود 50 درصد از داروهای با نسخه را مصرف می نمایند و اغلب نسبت به واکنش های نامطلوب دارویی حساس ترند. تغییرات در شیوه اثر و جذب داروها، حساسیت گیرنده ها و نارسایی در ثابت نگه داشتن محیط داخلی به علت تغییر سن همگی سبب می شوند که در سالمندان تغییرات وسیعی در پاسخ به داروها پیدا گردد.

10 افزایش نسبی چربی در بدن سالمندان سبب افزایش انتشار داروهای محلول در چربی و کاهش انتشار داروهای محلول در آب می گردد؛ برای مثال، نیمه عمر داروی دیازپام در سالمندان بالاتر است.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون
انتشار: 4 مهر 1400 بروزرسانی: 4 مهر 1400 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 1838

به "10 نکته درباره داروهای بدون نسخه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 نکته درباره داروهای بدون نسخه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید