13 سوال مهم در نبرد با کرونا

به گزارش مجله سامی، روزنامه جام جم: با افزایش شیوع ویروس کووید-19 فراتر از مرز های چین و در 60 کشور دنیا، سازمان بهداشت دنیای در آخرین نشست خود سطح تهدید این ویروس را بسیار بالا بیان کرد. امکان انتشار این ویروس در دوره نهفتگی آن که ممکن است از دو تا 12 روز به طول انجامد، موجب نگرانی فزاینده ای در میان مردم دنیا شده است. این روز ها کافی است سری به دنیای مجازی بزنید تا با موج بزرگ خبر ها و توصیه ها که بعضا بسیاری از آن ها باور های نادرست و ناکارآمد است، روبرو می شویم.

13 سوال مهم در نبرد با کرونا

البته این جریان خبر پراکنی و اشاعه راه حل های نادرست و بعضا مشکل ساز فقط به کشور ما محدود نمی گردد بلکه جریان اطلاع رسانی صحیح در سراسر دنیا را با مشکل روبرو نموده است. قطعا استفاده از اطلاعات منتشر شده از منابع رسمی و ذی صلاح در چنین شرایطی بهترین روش برای افزایش آگاهی و انجام اقدامات لازم خواهد بود. در ادامه پاسخ سازمان بهداشت دنیای را به بعضی پرسش های مطرح شده و باور های بی پایه در فضای مجازی آنالیز خواهیم کرد تا با آگاهی بیشتر بتوانیم به بهترین شکل این ویروس مسری را شکست دهیم.

آیا دستگاه های خشک کن دست در سرویس های بهداشتی، کرونا ویروس جدید را می کشد؟

خیر. گرمای دستگاه های خشک کن دست نمی تواند ویروس کرونای 2019 را از بین ببرد. بهترین راه حل برای پاکسازی، شستن مکرر دست ها با آب و صابون یا مواد ضدعفونی نماینده پوست بر پایه الکل به صورت کامل است. پس از شستن دست ها از حوله کاغذی یا دستگاه خشک کن هوای گرم برای خشک کردن دست ها بهره ببرید.

آیا لامپ های ضدعفونی نماینده فرابنفش که معمولا برای استریل فضای آزمایشگاه ها و بیمارستان ها از آن استفاده می گردد، می تواند افراد را نیز از کرونا ویروس جدید پاک کند؟

خیر. به دلیل مشکلاتی که پرتو فرابنفش می تواند برای پوست ایجاد کند، افراد به هیچ عنوان نباید در معرض لامپ های فرابنفش قرار بگیرند.

تب سنج های الکتریکی چقدر در شناسایی افراد آلوده به کروناویروس جدید مؤثرند؟

تب سنج ها در خصوص شناسایی بیمارانی که بر اثر آلودگی به این ویروس دچار تب شده اند، کارایی خواهد داشت. با وجود این، این روش امکان شناسایی افرادی را که آلوده هستند، اما هنوز تب ننموده اند نخواهد داشت. این ویروس از زمانی که فرد را آلوده می نماید تا بروز علائمی مانند تب دو تا 12 روز در دوره نهفتگی خواهد بود؛ بنابراین افراد آلوده بدون این که علائمی از خود بروز دهند، می توانند آلودگی را گسترش دهند.

آیا اسپری الکل یا ضدعفونی نماینده های بر پایه کلر بر تمام بدن می تواند فرد را از ویروس کرونای جدید پاکسازی کند؟

خیر. آلودگی فرد به ویروس کرونا به این معنی نیست که ویروس روی تمام بدن فرد نشسته است. بلکه فرد با دست آلوده یا سایر روش ها ویروس را وارد بدن خود نموده است؛ بنابراین اسپری الکل یا مواد ضدعفونی نماینده بر پایه کلر مانند وایتکس به تمام بدن نمی تواند فرد را از این ویروس پاک کند. ضمن این که ممکن است به پوست و لباس فرد نیز آسیب بزند. این مواد با غلظت های توصیه شده صرفا برای ضدعفونی سطوح باید مصرف گردد.

آیا واکسن های فراوری شده علیه ذات الریه یا آنفلوآنزا از ابتلا به کروناویروس جدید پیشگیری می نماید؟

خیر. واکسن های موجود در بازار در برابر سایر بیماری های ویروسی تنفسی مانند آنفلوآنزا محافظتی در برابر این ویروس جدید ایجاد نمی نمایند. در حال حاضر محققان بسیاری از پژوهشگاه ها در سراسر دنیا در حال توسعه واکسن جدیدی علیه این ویروس هستند. با این وجود اگر واکسن های موجود برای سایر بیماری های تنفسی را دریافت ننموده اید، سازمان بهداشت دنیای استفاده از آن ها را در جهت حفظ سلامت در برابر سایر عوامل بیماری زا در شرایط کنونی به شدت توصیه می نماید تا از حجم بیماران مبتلا به سایر بیماری ها با علائم مشابه کروناویروس جدید کاسته گردد.

آیا شست وشوی مداوم دستگاه تنفسی فوقانی (بینی و حلق) با محلول های نمکی از ابتلا به کروناویروس جدید پیشگیری می نماید؟

خیر. در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر اثربخش بودن شست وشوی دهان و بینی با محلول های نمکی در پیشگیری از ابتلا به این ویروس گزارش نشده است. گزارش های محدودی در خصوص اثر مثبت استفاده از محلول های نمکی برای بهبود علائم سرماخوردگی عادی وجود دارد، اما تا به امروز اثربخشی آن در خصوص پیشگیری از عفونت های تنفسی گزارش نشده است.

آیا خوردن سیر می تواند از ابتلا به کووید-19 پیشگیری کند؟

سیر از جمله خوراکی هایی است که دارای بعضی خواص ضدمیکروبی نیز هست. اما در همه گیری اخیر هیچ گزارشی از این که مردم با خوردن سیر توانسته اند از ابتلا به این عفونت پیشگیری نمایند وجود ندارد.

آیا مالیدن روغن کنجد روی پوست مانع ورود ویروس کرونای جدید به بدن می گردد؟

خیر. روغن کنجد نمی تواند ویروس کرونای جدید را از بین ببرد. تا به حال اثر کشنده چند محلول شیمیایی مانند شوینده های بر پایه کلر مانند وایتکس، الکل 75 درصد و کلروفورم روی این ویروس اثبات شده است. اما استفاده از آن ها نیز روی پوست به ویژه توصیه ای که برای استفاده از آن ها روی پوست زیر بینی می گردد علاوه بر خطرناک بودن هیچ اثر پیشگیرانه ای ندارد.

آیا فقط سالمندان به این ویروس مبتلا می شوند یا بچه ها و جوانان نیز ممکن است مبتلا شوند؟

افراد در همه گروه های سنی در معرض آلودگی با ویروس کرونای جدید قرار دارند. اما افراد سالمند و دارای بیماری های زمینه ای حالت های شدیدتری از آن را بروز خواهند داد و بیماری برای آن ها می تواند خطرناک تر باشد. به همین دلیل سازمان بهداشت دنیای به همه گروه های سنی توصیه می نماید راه حل های پیشگیرانه توصیه شده مانند شستن مداوم و صحیح دست ها و ضدعفونی کردن سطوح را جدی بگیرند.

دریافت بسته یا نامه پستی احتمال انتقال آلودگی دارد؟

خیر. دریافت بسته های پستی حتی از کشور چین نیز ایمن است. بر اساس نتایج مطالعات انجام شده، کرونا ویروس جدید به مدت طولانی روی سطوحی مانند پاکت نامه یا بسته پستی نمی ماند. با وجود این می توانید برای اطمینان خاطر بیشتر بسته را با استفاده از دستکش یک بار مصرف باز نموده یا در صورت امکان آن را ضدعفونی نموده و سپس وارد منزل کنید.

حیوانات امکان گسترش این ویروس را دارند؟

بر اساس گزارش های فعلی، هیچ نشانه ای مبنی بر این که این ویروس از انسان به حیوانات منتقل گردد و از آن طریق مجدد به انسان ها سرایت کند، مشاهده نشده است. از این رو در صورتی که اگر هر گونه تماس حفاظت نشده ای با حیوانات اهلی یا وحشی داشتید حتما دست خود را به صورت کامل با آب و صابون بشویید. این کار به جلوگیری از ابتلا به عفونت های باکتریایی قابل انتقال از حیوانات به انسان نظیر اشریشیا کولی و سالمونلا نیز یاری می نماید.

آیا مصرف آنتی بیوتیک ها اثری بر پیشگیری یا بهبود عفونت کرونا ویروس جدید دارند؟

خیر. آنتی بیوتیک ها فقط اثر کشنده روی باکتری ها دارند. از آنجا که در بیماری کووید-19 ما با یک ویروس روبه رو هستیم، استفاده از آنتی بیوتیک اثری بر آن نخواهد داشت. البته اگر بر اثر ابتلا به این عفونت در بیمارستان بستری شوید ممکن است به شما آنتی بیوتیک هایی برای پیشگیری از عفونت های همزمان باکتریایی داده گردد. پس این به معنای ناآگاهی کادر درمان نخواهد بود!

با توجه به این که داروی قطعی برای این ویروس معرفی نشده است، بستری شدن در بیمارستان چه یاریی به بیمار خواهد نمود؟

دارو های این عفونت ویروسی هنوز در مرحله تحقیق و آنالیز است. اما بستری شدن فرد مبتلا در بیمارستان یاری می نماید تا درمان های یاریی برای کاهش علائم بیماری داده گردد. همچنین افرادی که بیماری در آن ها پیشرفته شده باشد، احتیاج به امکانات بیمارستانی برای عبور از این دوره بیماری خواهند داشت.

منبع: برترین ها
انتشار: 1 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 1103

به "13 سوال مهم در نبرد با کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "13 سوال مهم در نبرد با کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید