خوراکی های خوشمزه ای که ضامن سلامت قلب شما هستند
به گزارش مجله سامی، با گنجاندن چند خوراکی دم دستی و خوشمزه در رژیم غذایی خود، به راحتی می توانید سلامت قلبتان را حفظ کنید.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران، توصیه های تغذیه ای به طور مداوم در حال تغییر است؛ حتی اگر این دانش واقعا در طی سال های گذشته تغییر چندانی نکرده باشد، اما ما همچنان در حال تجدید نظر در جزئیات هستیم. این توصیه ها معمولا برای ارتقاء سطح سلامت ما از سوی پزشکان و متخصصان انجام می شود که رعایت آن ها تا اندازه زیادی می تواند با حفظ سلامت اعضای مختلف بدن از جمله قلب، در ارتباط باشد.
در ادامه چند نوع خوراکی و نوشیدنی توصیه شده است که به گفته پزشکان تا حد زیادی مصرف آن ها در افزایش سلامت قلب موثر است و در عین حال توصیه شده برخی از غذا ها نیز به دلیل عوارضی که برای قلب دارند، پرهیز شود.
قهوه
احتمالا راجع به قهوه نظرات مخالف و موافق بسکمک شنیده باشید. ممکن است برخی بگویند، نوشیدن قهوه مضر است، اما شواهد زیادی وجود دارد که مفید بودن قهوه را تایید می کنند. به اعتقاد متخصصان قلب و عروق برخی از فواید سلامتی ممکن است از آنتی اکسیدان های موجود در قهوه مانند پلی فنول ها حاصل شود، اما پیوند اثرات آن با هر ترکیب خاصی سخت است.
به نظر می رسد آنتی اکسیدان های پلی فنولی حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز را بهبود می بخشند. انسولین برای کنترل غلطت گلوکز خون است که اگر مهار نشود می تواند منجر مسائل متابولیکی بزرگتری مانند دیابت نوع دو شود.
بیشترین اطمینان از اینکه قهوه بخشی از یک رژیم غذایی سالم است ناشی از مطالعات مشاهده ای است.
محققان با آنالیز عادات غذایی و میزان نوشیدن قهوه در افراد مختلف، متوجه ارتباط مصرف قهوه و سلامت قلب شدند. این مطالعات نشان داد نوشیدن حدود سه تا پنج فنجان قهوه در روز، خطر کلی مرگ و همچنین خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
به نظر نمی رسد قهوه تاثیر قابل توجهی بر آریتمی، فشار خون، سطح چربی خون یا کلسترول داشته باشد، اما خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد.
ما با توجه به آنچه گفته شد، آنچه در عادات مصرف قهوه در برخی افراد می تواند نگران کننده باشد، قند است. نوشیدنی های با طعم قهوه با میزان زیادی قند افزوده، بسیار مضر هستند. قند و کالری آن ها بر خلاف قهوه تلخ برای قلب مضر است، بنابراین سعی کنید فنجان صبح را با کمترین میزان افزودنی ها بنوشید.
چای
محققان معتقدند مانند قهوه، آنتی اکسیدان های موجود در چای، تاثیر مثبتی بر بدن ما می گذارند. افراد چایخوار علاوه بر داشتن نسبت بهتر لیپوپروتئین های با چگالی کم و زیاد، کمتر از سایرین در خطر بیماری های قلبی عروقی و خطر کلی مرگ و میر قرار دارند. لیپوپروتئین ها ترکیباتی هستند که بدن شما برای انتقال کلسترول از آن ها استفاده می کند که دو نوع است؛ نسخه کم تراکم بد است، زیرا به تجمع چربی در عروق کمک می کند، در حالی که نوع با تراکم بالا خوب است، زیرا به نظر می رسد نسخه کم تراکم را از جریان خون شما خارج می کند. اما همانطور که گفته شد مصرف چایی هم باید با کمترین میزان مواد قندی صرف شود.
قارچ
در آنالیز قلب و عروق گفته می شود قارچ ها دارای ترکیبات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و ویتامین D به همراه مجموعه ای از سایر ترکیبات فعال زیستی هستند که به کاهش تصلب شرایین، کلسترول و فشار خون کمک می کنند. در واقع آن ها تنها سبزیجات حاوی ویتامین D هستند و فقط سه اونس قارچ دکمه ای لازم است تا کل دوز روزانه شما تامین شود.
در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت نوع دو که قارچ صدفی خورده بودند، در اندازه گیری های مختلف سلامت قلب، مواردی مانند فشار خون، گلوکز و کلسترول در آن ها کاهش قابل توجهی داشت؛ به نظر می رسد که مصرف قارچ تاثیر زیادی در جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی دارد. آن ها همچنین دارای چربی کم، کاملا فاقد کلسترول و حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی دیگر هستند؛ پس بیشتر قارچ بخورید.
اسید های چرب امگا 3
بیشتر ما امگا 3 را از ماهی می شناسیم، اما می توانیم آن را از برخی گیاهان نیز جذب کنیم. گردو، روغن کانولا، روغن بذر کتان و گیاهان برگ سبز همه حاوی اسید های چرب امگا 3 هستند، بنابراین اگر به دنبال یک روش آگاهانه تر برای مصرف OM3 هستید، این منابع را آنالیز کنید. متخصصان قلب مطمئن نیستند که یک منبع بهتر از منبع دیگر است، اما واضح است که خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی با مصرف آن ها به طور قابل توجهی کاهش می یابد. امگا 3 تولید لیپوپروتئین ها و تری گلیسیرید های با چگالی کم را کاهش می دهد، در نتیجه سلامت کلی قلب شما را بهبود می بخشد.
این نگرانی نیز وجود دارد که ماهی خود حاوی برخی ترکیبات دیگر مانند متیل جیوه است که می تواند برای سلامت شما مضر باشد. یک متاآنالیز اخیر نشان داد که مکمل های روغن ماهی ممکن است در واقع به اندازه شواهد اولیه به شما کمک نکنند. به طور کلی مکمل ها راهی کمتر توصیه شده برای دریافت ویتامین های ضروری هستند، زیرا مشخص نیست که آیا می توانید مقادیر زیادی ویتامین را به طور هم زمان جذب کنید. دریافت ویتامین های ضروری از منابع غذایی کامل به طور کلی بهتر است. به همین دلایل متخصصان قلب و عروق پیشنهاد می کنند که منابع گیاهی می تواند راه بهتری برای دریافت امگا 3 باشد.
حبوبات
لوبیا، عدس و نخود از بمب های مغذی غنی از فیبر و تقویت کننده قلب هستند که باید بیشتر از آن ها استفاده کنیم. آن ها حاوی پروتئین بوده، اما چربی کمی دارند و با مقادیر زیادی کربوهیدرات و چندین ترکیب کاهش دهنده کلسترول، نقش آنتی اکسیدان را ایفا می کنند. مصرف آن ها می تواند خطر بیماری قلبی عروقی را در شما کاهش داده، گلوکز خون را بهبود ببخشد و به شما در رسیدن به وزن مناسب کمک کند؛ به علاوه فیبر موجود در آن ها به ایجاد میکروبیوم متنوع (باکتری های سالم ساکن روده) کمک می کند
خوردنی هایی که سلامت قلب را به خطر می اندازند
ویتامین B12
اگرچه مکمل های B12 مدت زیادی است که به عنوان قرص های سالم برای قلب تبلیغ می شوند، اما چندین مطالعه بزرگ اکنون نشان داده است که در واقع هیچ فایده ای ندارد. در صورت کمبود ویتامین B12 (که باید توسط پزشک تشخیص یا اندازه گیری شود)، مصرف اضافی می تواند خطر ابتلا به بیماری های دیگر مانند سرطان ریه را افزایش دهد. در مورد مصرف مکمل B12 با پزشک مراقبت های اولیه صحبت کنید. در غیر این صورت، از مصرف آن ها صرف نظر کنید و آن را از ماهی، فرآورده های شیر، گوشت گاو، جگر، مرغ یا تخم مرغ تهیه کنید.
لبنیات
نکته ای که در مورد لبنیات وجود دارد این است که در اصل، آن ها حاوی مقدار بالای چربی اشباع شده هستند که برای قلب شما می توانند مضر باشند. در واقع، به نظر نمی رسد که تاثیر زیادی داشته باشند. برخی از آنالیز ها حتی دریافته اند که لبنیات پرچرب از نسخه های کم چرب برای بدن بهتر است، شاید به این دلیل که سیرکننده تر هستند و در نتیجه به شما کمک می کنند کالری کمتری مصرف کنید. همانطور که گفته شد افراد نباید مقادیر زیادی لبنیات مصرف کنند، مخصوصا آن هایی که دارای قند هستند.
منبع: جام جم آنلاین