عامل احتمالی بوی نامطبوع تهران

به گزارش مجله سامی، مقام مسئول وزارت راه گفت: انتشار بوی نامطبوع تهران، احتمالا ناشی از ترکیب شیمیایی گاز دی اکسید گوگرد موجود در هوا با رطوبت موجود در سطح زمین است.

عامل احتمالی بوی نامطبوع تهران

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، علی بیت اللهی درباره تحقیقات کشف دلایل بوی بد پایتخت، بر ضروت تهیه ایستگاه های سنجش گاز و ایستگاه های برخط سنجش آب های زیرزمینی تاکید و اظهار کرد: به دلیل انتشار بوی نامطبوع در فصل های مختلف و همچنین در مناطق آلوده، پژوهشگران نیازمند ایستگاه های سنجش گاز و همچنین ایستگاه های برخط سنجش آب های زیرزمینی هستند.

وی ادامه داد: زمستان سال گذشته، پدیده بوی بد تهران برای اولین بار رخ داد. به طوریکه در همان زمان، شایعاتی ایجاد شد که گازهای ناشی از فعالیت آتشفشان دماوند است که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز به همین واسطه به موضوع، ورود کرد. اما تحقیقات بعدی نشان داد که این نظریه در خصوص بوی بد تهران، منتفی است.

به گفته وی، سال گذشته تمامی چشمه های احتاقتصادی بوی بد تهران از جهات مختلف مورد بررسی قرار گرفت. از جمله آن ها احتمال پخش گاز مرکاپتان که گاز بدبویی است و به گاز طبیعی که بی بوست تزریق می شود تا نشتی آن در گاز شهری مورد توجه قرار بگیرد، مورد بررسی قرار گرفت. تحقیقات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نشان داد که گاز مرکاپتان دلیل این شرایط نیست.

رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر این که قطعا این بوی بد مربوط به گاز فاضلاب نبود چونفاضلاب یک امر گذرا نیست و اگر نشتی مواد فاضلابی وجود داشته باشد هم روی سطح زمین می آید و هم ممتد خواهد بود، اظهار کرد: در این صورت تا روزها آثار بو از بین نمی رود و مردم ساکن در آن مناطق را به شدت آزار می دهد. پخش بوی بد در فضای شهر تهران به صورت یکنواخت در مناطق مرکز، غرب، شرق و حتی پارک پردیسان احساس شد. این یکنواختی نشان می دهد که پخش شدگی بو، ناحیه ای است.

بیت الهی یادآور شد: بررسی های مختلف درخصوص کارخانه های واقع در جنوب تهران یا وزش باد از جنوب به شمال و مواردی از این دست، مدل سازی شد. متاسفانه سال گذشته به دلیل آنکه هیچگونه ایستگاه سنجش گاز در سطح شهر تهران نصب نشد و تا به امروز نیز پیگیری ها به ثمر ننشست، علت قطعی این پدیده پیدا نشد. سال گذشته با رفع بوی نامطبوع، پیگیری ها برای تهیه و نصب دستگاه ها به فراموشی سپرده شد، اما امسال مجددا با انتشار مجدد بو، مشخص شد نصب این دستگاه ها از ضروریاتی است که باید مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه افزایش غلظت گاز گوگرد به ویژه در مناطق جنوبی در هنگام انتشار بوی بد، سنجش شده است، شرح داد: بررسی های شخصی من که بخشی از آن، مبتنی بر داده های شاخص کیفیت هواست، نشان می دهد که ترکیب گاز SO2 با رطوبت هوا منجر به ایجاد اسیدی می شود که در اثر برخورد با هوای نامطبوع و یا سطح زمین، فعل و انفعالاتی را ایجاد می کند و بوی بد را به شکل ناحیه ای تشکیل می دهد.

وی اضافه کرد: برای اظهارنظر قطعی در خصوص بوی نامطبوع تهران به اندازه گیری داده ها نیازمند هستیم. در واقع، شهر تهران نیاز فوری به تجهیز و نصب ایستگاه های سنجش گاز و ایستگاه های برخط سنجش آب های زیرزمینی دارد.

بیت اللهی گفت: نصب ایستگاه های سنجش گاز و همچنین ایستگاه های برخط سنجش آب های زیرزمینی به پژوهشگران در تشخیص و علت یابی پدیده بوی نامطبوع پایتخت، یاری می رساند. در واقع با نصب این ایستگاه ها، گازهایی که احتمال دارد در آب های زیرزمینی و همچنین سطح آب زیرزمینی نوسان داشته باشند سنجش شده و مورد ارزیابی علمی قرار می گیرند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 22 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 703

به "عامل احتمالی بوی نامطبوع تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عامل احتمالی بوی نامطبوع تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید