علل درد دور ناف در دوران بارداری
به گزارش مجله سامی، در این مقاله در خصوص برخی از علل بالقوه درد دور ناف در بارداری و بعلاوه درمان های خانگی برای یاری به کاهش درد و ناراحتی صحبت خواهیم کرد.
علل درد دور ناف در بارداری
دلیل های محتمل برای بروز این درد عبارتند از:1. فشار رحمیدر فرایند رشد جنین، رحم نیز کش می آید و فراتر از موقعیت معمول خود قرار می گیرد تا بتواند جنین را در خود جای دهد. این حرکت، باعث فشار بر ناحیه شکم، از جمله ناف می گردد. در سه ماهه دوم، رحم دیگر در جای همیشگی قرار نمی گیرد و در جایی میان ناف و سینه قرار گرفته است و در سه ماهه سوم، رحم در فضای میان ناحیه تناسلی و انتهای دنده ها است. با گذشت زمان و افزایش فشار روی ناف، ممکن است خارش، درد و ناراحتی را در ناحیه اطراف ناف احساس کنید.
2. کش آمدنافزایش وزن و تغییر اندام در دوران بارداری، پوست و عضلات اطراف شکم را توسعه می دهد. کشش گاهی اوقات ممکن است باعث تخریب دیاستاز گردد، که زمانی رخ می دهد که رکتوس عضلات شکم یا ماهیچه راست شکمی، به سمت چپ و راست جدا می شوند. ماهیچه راست شکمی، یک جفت عصله بزرگ است که از زیر سینه آغاز می گردد و تا لگن ادامه می یابد.
جدایش شکمی، به طور مستقیم باعث درد دور ناف نمی گردد، اما مقدار بافت میان رحم و ناف را کاهش می دهد که ممکن است حساسیت این ناحیه را بیشتر کند. کش آمدن پوست بعلاوه ممکن است باعث درد و خارش موضعی در داخل و اطراف شکم گردد.
3. ناف بیرون زدهدر بعضی از زنان باردار، ناف بیرون می زند؛ این موضوع زمانی اتفاق می افتد که به ناف فشار وارد می گردد و به جای اینکه به سمت داخل باشد، به سمت بیرون قرار می گیرد. ناف بیرون زده، ممکن است حساس تر باشد و درد را افزایش دهد.
4. فتق نافاگرچه فتق ممکن است خطرناک به نظر برسد، اما معمولا برای زن باردار یا جنینش آسیبی ایجاد نمی نماید. فتق ناف، زمانی اتفاق می افتد که فشار، روده را به داخل حفره ناف فشار می دهد. این موضوع می تواند بعدا باعث گیر افتادن انتهای روده و التهاب و درد گردد.
فتق ناف به دلیل افزایش فشار رخ می دهد. با وجود بروز علائم خاص در اثر بروز این اتفاق، پزشکان به جای عمل جراحی، پیشنهاد می نمایند که صبر کنید و منتظر بمانید. با این وجود، در صورتی که احتمال محبوس شدن و انسداد در روده وجود داشته باشد، پزشک ممکن است جراحی انجام دهد.
در صورتی که بخشی از روده خون به مقدار کافی دریافت نکند، عوارضی مانند مرگ بافت و سایر مسائل ایجاد می گردد. جراحی برای زنان باردار و جنین، خطر ایجاد می نماید، اما این خطر به نسبت عوارض دیگر کمتر است.
5. پیرسینگ نافزنان باردار ممکن است مجبور باشند که هرگونه پیرسینگ را در دوران بارداری از روی ناف حذف نمایند. اگر پیرسینگ ناف، تحت فشار قرار بگیرد، احتمال این وجود دارد که آن را پاره کند. ناف پاره یا آسیب دیده، ممکن است عفونت کند. اگر پیرسینک کمتر از یکسال عمر دارد، ممکن است همچنان در حال بازسازی بافت باشد و ممکن است سوراخ آن بسته گردد، بنابراین، زنان باید در این رابطه با پزشک خود صحبت نمایند.
درمان خانگی درد دور ناف در بارداریدرد دور ناف ممکن است در نوسان باشد، چون شما مراحل رشد را خیلی سریع تجربه می کنید. بعضی از زنان ممکن است به درد دور ناف خیلی زود عادت نمایند، اما بعضی دیگر درد در هفته های آخر تازه آغاز می گردد.
کاهش فشار روی شکم به بهتر شدن حس شما یاری می نماید. سعی کنید به طرفین بخوابید و همزمان، با قرار دادن یک بالش زیر شکم، فشار را کاهش دهید. کمربند های پشتیبانی از مادران نیز در هنگام ایستادن به بهبود درد دور ناف و شکم یاری می نماید.
اعمال کمپرس گرم یا سرد بر روی ناحیه ای که احساس درد یا خارش دارد، ممکن است ناراحتی را از بین ببرد. از کمپرس خیلی داغ یا کیسه یخی که درون حوله پیچیده نشده است استفاده نکنید، چرا که این باعث سوختگی یا حساسیت بیشتر ناحیه می گردد.
اعمال لوسیون کالامین و ژل آلوئه ورا نیز ممکن است و دور ناف را بهبود ببخشد. اگر درد ناشی از فتق ناف نیست، ماساژ حاملگی نیز ممکن است به کاهش درد دور ناف یاری کند.
یک آنالیز سیستماتیک نشان داد که ماساژ، از جمله ماساژ ارائه شده به وسیله همسر، باعث کاهش زیاد درد کمر و درد لگن می گردد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟زمانی که پوست دچار التهاب، قرمزی، ترک یا درد شدید باشد، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید. بیشتر علل درد دور ناف در بارداری، منجر به عوارض بلند مدت نمی شوند.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون