فرصت اشتغالزایی از مزیت های روستاهای گیلان

به گزارش مجله سامی، استاندار گیلان گفت: فرصت کم نظیر اشتغالزایی یکی از مزیت های روستاهای گیلان است.

فرصت اشتغالزایی از مزیت های روستاهای گیلان

به گزارش خبرنگاران، ارسلان زارع عصر امروز در مراسم روز بزرگداشت روستا و عشایر که با حضور محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در سالن غدیر استانداری برگزار گردید، ضمن تبریک روز ملی روستا و عشایر، به نقش روستا در توسعه اقتصاد اشاره نمود و گفت: آنالیز های صورت گرفته ثابت می نماید که روستاییان و عشایر علاوه بر حوزه های فرهنگی و مدنی ایران اسلامی، در بخش مالی نیز اثرگذار بوده و به نوعی می توان آنان را کانون اصلی خودکفایی کشور در حوزه مواد غذایی دانست که بار بزرگی از فراوری در بخش های کشاورزی را به دوش می کشند.

وی روز روستا و عشایر را فرصت مناسبی برای قدردانی از کوشش های روستاییان و عشایر از یکسو و بازخوانی نقش فراوریی روستا در نیل به امنیت غذایی و رشد مالی از سوی دیگر دانست.

زارع خاطر نشان کرد: با توجه به حجم وسیع از سرمایه های اجتماعی و نیز ظرفیت های طبیعی، تاریخی و گردشگری گیلان؛ باید ضمن اتکاء به این دارایی های ارزشمند، اقتصاد گیلان را متحول کرد و در عین حال؛ در تقویت اقتصاد ملی نیز نقش آفرین بود.

استاندار گیلان اضافه نمود: دولت تدبیر و امید علیرغم تنگناهای متعدد به ویژه در حوزه اقتصاد، به تقویت زیرساخت های روستایی توجه ویژه داشته که یکی از شاخص ترین آنها در بخش تهیه و اجرای طرح های هادی روستایی است.

وی با بیان اینکه در حوزه گازرسانی، برق رسانی، آسفالت راه روستایی، آب رسانی، زیرساختهای مخابراتی و ... هم اقدامات خوبی صورت گرفته، به تفاهم نامه هایی که در دولت تدبیر و امید بین استانداری گیلان و معاونت توسعه روستایی و عشایری ریاست جمهوری به منظور توسعه اشتغال روستایی، حمایت از کارآفرینان روستایی و محرومیت زدایی روستاییان منعقد شده اشاره نمود و گفت: خوشبختانه تسهیلات مناسبی در حوزه اشتغال به روستاییان اختصاص داده شده است.

زارع، بهره مندی از واحدهای روستایی به عنوان هویت فرهنگی و بومی گیلان و فرصت کم نظیر اشتغالزایی را یکی از مزیت های روستاهای گیلان دانست و اضافه نمود: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید از این مزیت به عنوان بوم گردی حمایت می گردد و این اقدام همسو با محیط زیست، منطبق با معماری سنتی و در جهت حفظ میراث فرهنگی است.

استاندار گیلان ادامه داد: به یقین ایجاد فرصت های شغلی، بهبود معیشت و اقتصاد، با استفاده از منابع روستاها امکان پذیر است به شرط آنکه با اعتقاد به ظرفیت منابع انسانی، خلاقیت و ابتکار، برنامه ریزی و عملیاتی گردد.

وی اجرای این مهم را موجب مهاجرت معکوس به روستاها و نقش آفرینی صحیح اقتصاد روستایی در توسعه و عمرانی همین مناطق دانست.

زارع گفت: رویکرد مهم حمایت از ایجاد شغل پایدار در روستاها با درآمد مناسب و بیمه حمایتی روستائیان و عشایر برای حفظ جمعیت روستایی و ایجاد مهاجرت معکوس در دولت تدبیر و امید مدنظر نهاده شد و برداشت مبلغی از صندوق توسعه ملی با موافقت رهبر معظم انقلاب بمنظور ایجاد اشتغال برای روستاییان، به همین دلیل بوده است.

وی اظهار کرد: روستاهای گیلان در فراوری محصولات کشاورزی که بعضی از آنها همچون برنج جزو محصولات استراتژیک کشور محسوب می شوند، ظرفیت های بی بدیلی دارد.

استاندار گیلان با بیان اینکه این استان از دیرباز در حیطه ابریشم و صنایع دستی صندلی ویژه ای داشته که باید احیا گردد، تاکید نمود: اهتمام دولت تدبیر و امید در حمایت از صنعت چایکاری، موجب شد تا بسیاری از باغ های متروکه چای، به مدار بهره برداری بازگردند اما در جهت توسعه مطلوب این سیاست ضروری است تا متناسب با مقتضیات روز؛ کسب و کارهای دانش بنیان و مشاغل نوین در روستاها ایجاد گردد تا شاهد توسعه مناطق روستایی باشیم.

نماینده عالی دولت در گیلان یادآور شد: ایجاد نشاط اجتماعی در روستاها از دیگر موارد مورد تاکید دولت تدبیر و امید بوده و بر همین اساس، حمایت های لازم از ورزش های بومی محلی استان در قالب برپایی جشنواره های مختلف صورت گرفته است.

زارع در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشارکت گیلانیان در همه صحنه های سرنوشت ساز، از انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سالجاری به عنوان رویداد مهم سیاسی-اجتماعی یادکرد و از فرمانداران، مدیران دستگاه های اجرایی، دهیاران و بخشداران خواست تا با اجرای صحیح اقدامات و کوشش برای تحقق وعده های خود، زمینه توسعه پایدار و ایجاد نشاط اجتماعی را فراهم نمایند.

خرد شدن اراضی روستایی گیلان دستاورد مهاجرت روستاییان به شهرها

علی اوسط اکبری مقدم معاون امور عمرانی استانداری گیلان در ادامه گفت: دهیاران در تحقق اهداف نظام و حفظ منابع طبیعی نقش موثری دارند و همت موثر آنها موجب می گردد که بتوانیم این نعمت های خدادادی را درست به دست آیندگان برسانیم.

وی اضافه نمود: 36 درصد جمعیت استان گیلان در روستاها سکونت دارند و بیش از 2هزار روستا در گیلان مشمول طرح هادی هستند.

اکبری مقدم ادامه داد: سرانه برخورداری از کتابخوانی در گیلان از میانگین کشوری کمتر است و توجه به این امر می تواند موجب ارتقای سرانه مطالعه و کتابخوانی گردد.

وی توضیح داد: یکی از راهکارهای جلوگیری از جمعیت روستاییان به شهرها ایجاد اشتغال پایدار است.

اکبری مقدم با اشاره به اینکه در سالهای گذشته مهاجرت های روستاییان گیلان به شهرها اثرات نامطلوبی از جمله خرد شدن اراضی ارزشمند را به همراه داشت، گفت: خوشبختانه اخیرا ارایه تسهیلات مناسب بانکی موجب شده است که شاهد رونق توسعه اشتغال در روستاهای استان باشیم و بهبود و تسریع در این پرداخت ها منجر خواهد شد که توسعه اشتغال روستایی در روستاهای گیلان روند بهتری به خود بگیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 504

به "فرصت اشتغالزایی از مزیت های روستاهای گیلان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرصت اشتغالزایی از مزیت های روستاهای گیلان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید