2 طرز تهیه ترشی گلابی خرد شده و لیته در 4 مرحله آسان

به گزارش مجله سامی، ترشی گلابی یکی از چاشنی های خوشمزه برای سرو در کنار انواع غذا برای یا است که به خاطر استفاده از گلابی در آن، فواید زیادی هم برای سلامتی دارد. این را می توانید به صورت ساده یا ترکیب با دیگر میوه ها و به صورت ترشی لیته گلابی درست کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه ترشی گلابی به 2 روش ساده و لیته گلابی، به همراه نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن ترشی گلابی را به شما آموزش خواهیم داد.

2 طرز تهیه ترشی گلابی خرد شده و لیته در 4 مرحله آسان

مواد لازم برای تهیه ترشی گلابی کال

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گلابی (ترجیحا کال و ترش)1 کیلوگرم
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار
سرکه سفید1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک1 قاشق چای خوری
سیر5 تا 6 حبه
فلفل سبز تند2 تا 3 عدد
دانه خردل1 قاشق چای خوری
برگ بو2 عدد

مقدار کالری ترشی گلابی در 100 گرم: 146 کیلوکالری

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت ترشی گلابی: 30 دقیقه

مدت زمان رسیدن ترشی گلابی: 1 هفته

مراحل طرز تهیه ترشی گلابی خانگی ساده

با گلابی نارس چی درست کنم؟ ترشی گلابی را به ساده ترین روش در خانه تهیه کنید. این ترشی حدود 5 تا 6 ساعت بعد از تهیه، قابل مصرف است ولی برای بهتر جا افتادن می توانید یک هفته صبر کنید.

مرحله اول: گلابی ها را آماده کنید

در ابتدا برای تهیه ترشی گلابی ساده با گلابی ترجیحا کال، گلابی ها را به خوبی بشویید و کاملا خشک کنید تا هیچ رطوبتی نداشته باشد. سپس چوب گلابی ها را بگیرید و آنها را به صورت نگینی خرد کنید. حتما هسته های گلابی ها را بیرون بیاورید. البته می توانید به صورت درسته یا درشت هم گلابی ها را ترشی کنید ولی در این صورت ترشی شما دیرتر می رسد.

مرحله دوم: مایه ترشی گلابی را آماده کنید

در یک قابلمه، سرکه، آب، شکر، نمک، سیر پوست گرفته، فلفل سبز تند شسته (درسته یا خرد شده)، دانه خردل، دانه میخک و برگ بو را بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید مایه ترشی بجوشد و دانه های شکر حل شوند.

در صورت تمایل می توانید شکر و سرکه را از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید یا اینترنتی تهیه کنید.

مرحله سوم: گلابی ها را بجوشانید

بعد از جوش آمدن آب و سرکه، گلابی های خرد شده را در قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا گلابی ها بپزند و همراه با شربت بجوشند. وقتی گلابی ها کمی نرم شدند و طعم مایه ترشی را به خود گرفتند، شعله را خاموش کنید تا مایه ترشی، حرارت خود را از دست بدهد و سرد گردد.

مرحله چهارم: ترشی را در شیشه بریزید

در فاصله ای که ترشی گلابی در حال سرد شدن است، بطری های تمیز شیشه ای را بشویید و کاملا خشک کنید که هیچ رطوبتی در آن نباشد. درب بطری ها هم باید کاملا سالم و بدون زنگ زدگی یا سوراخ باشند. بعد از سرد شدن ترشی ها، مواد ترشی گلابی را در بطری ها بریزید تا پر گردد. سپس درب بطری ها را محکم ببندید.

مرحله آخر: ترشی گلابی را سرو کنید

ترشی گلابی را می توانید 6 ساعت بعد سرو کنید. اما برای بیشتر جا افتادن ترشی می توانید 1 هفته تا 10 روز صبر کنید. ترشی گلابی را به عنوان چاشنی در کنار یا سرو کنید

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته گلابی فوری

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گلابی1 کیلوگرم
سیب1 کیلوگرم
گل کلمنصف یک عدد
بادمجان2 عدد
هویج4 عدد
فلفل دلمه قرمز2 عدد
کرفس2 لیوان فرانسوی دسته دار (خرد شده)
خیار4 عدد
فلفل سبز تند4 عدد
ترخون خشک و جعفری خشکاز هر کدام 2 قاشق غذاخوری
سیر4 حبه
ادویه ترشی1 قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
سرکه سفیدبه میزان کافی

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت ترشی لیته گلابی: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه ترشی گلابی و سیب

شما می توانید ترشی گلابی را با ترکیب دیگر میوه ها و سبزیجات مثل سیب، هویج، کلم و … درست کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه ترشی لیته گلابی کال و فوری به شکل لیته را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

ابتدا برای درست کردن ترشی میوه سیب و گلابی، همه میوه ها، سبزیجات و صیفی جات شامل خیار، کرفس، سیب، گلابی، بادمجان ، هویج، سیر، فلفل دلمه ای و فلفل قرمز را بشویید و با دستمال پارچه ای تمیز، خشک کنید تا هیچ رطوبتی نداشته باشند.

مرحله دوم: مواد ترشی لیته گلابی را خرد کنید

پوست بادمجا ن ها را بگیرید و کلاهک آن ها را جدا کنید. بادمجان ها را به صورت حلقه ای یا مکعبی خرد کنید. گل کلم، کرفس، هویج و خیار را به صورت نگینی یا مکعبی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. می توانید با بلندر این مواد را پوره کنید. سیب و گلابی را هم به صورت نگینی ریز خرد کنید. اگر پوست سیب و گلابی نازک است، می توانید با پوست آنها را ترشی کنید.

مرحله سوم: مواد ترشی لیته گلابی را بپزید

در یک قابلمه، سیب، گلابی و بادمجان ها را بریزید و به میزان 1 یوان فرانسوی دسته دار، سرکه و 1 لیوان آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا سرکه و آب بجوشند. حدود 30 دقیقه مواد را روی حرارت ملایم، با سرکه بپزید تا کاملا بپزند و نرم شوند. بعد از پختن این مواد، شعله را خاموش کنید تا سرد شوند.

مرحله چهارم: بقیه مواد ترشی گلابی را بجوشانید

در یک قابلمه جدا، هویج و کرفس را بریزید و میزانی سرکه و آب (هر کدام 1 لیوان فرانسوی دسته دار) را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا هویج و کرفس، نیم پز و کمی نرم شوند. سپس گل کلم و خیار خرد شده را اضافه کنید و بگذارید تا 2 دقیقه جوش بخورند. سپس شعله را خاموش کنید.

مرحله پنجم: سیب، گلابی و بادمجان را پوره کنید

وقتی مواد داخل قابلمه اول شامل سیب و گلابی و بادمجان که پخته بودند، سرد شدند، آنها را با مخلوط کن پوره کنید. اگر بلندر یا میکسر برقی ندارید، می توانید از گوشت کوب دستی بهره ببرید تا یک مخلوط کاملا یکدست داشته باشید. این مخلوط را در قابلمه دوم، بریزید.

مرحله ششم: همه مواد را با هم ترکیب کنید

سیر پوست گرفته و رنده شده، فلفل دلمه ای ریز خرد شده، فلفل سبز تند خرد شده، ترخون و جعفری خشک، ادویه ترشی، زردچوبه و نمک را اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند. اگر حس می کنید، سرکه ترشی کم است، کمی سرکه دیگر اضافه کنید. طعم ترشی را بچشید و در صورت دلخواه، مزه ها را میزان کنید.

انواع سبزی معطر خشکُ و زردچوبه را به روش های حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله آخر: ترشی لیته گلابی را در شیشه بریزید

در آخر، وقتی مواد یکدست شدند، صبر کنید تا کاملا از دما بیفتند و سرد شوند. سپس ترشی لیته را در بطری های شیشه ای تمیز، خشک و استریل بریزید. درب بطری ها را ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. ترشی شما بعد از 24 ساعت، قابل مصرف است ولی برای بیشتر جا افتادن ترشی، می توانید 1 هفته تا 10 روز صبر کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ترشی گلابی

  • بهتر است برای طرز تهیه ترشی گلابی از گلابی های کال و نرسیده یا گلابی های ترش بهره ببرید. گلابی های شیرین و نرم تر برای استفاده در طرز تهیه مربای گلابی یا کمپوت گلابی، مناسب تر هستند.
  • برای درست کردن ترشی گلابی ساده، می توانید گلابی ها را به صورت درسته و بدون خرد کردن هم ترشی کنید.
  • برای خوش طعم تر شدن ترشی گلابی، می توانید از پودر دارچین، زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل و ادویه ترشی هم بهره ببرید.
  • مقدار استفاده از شکر، فلفل سبز یا فلفل قرمز تند و حبه های سیر، کاملا اختیاری است. می توانید این مواد را به دلخواه خود کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
  • برای خوشرنگ شدن ترشی گلابی یا ترشی لیته گلابی، می توانید در هنگام جوشیدن مواد با سرکه، کمی زردچوبه در قابلمه بریزید تا ترشی، رنگ زرد بگیرد.
  • ترشی گلابی را می توانید بدون جوشاندن با مایه ترشی درست کنید. در این روش، مایه ترشی (ترکیب آب، سرکه و ادویه ها) بجوشانید و بعد از سرد شدن، گلابی های خرد شده را در بطری بریزید و مایه ترشی را اضافه کنید. در این روش، ترشی گلابی به مدت زمان 10 روز تا 2 هفته برای رسیدن احتیاج دارد.

راهکارهایی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی گلابی

  • برای جلوگیری از کپک زدن ترشی لیته گلابی، حتما اجازه دهید مواد ترشی کاملا از دما بیفتد و بعد در بطری شیشه ای درب دار، تمیز و استریل بریزید.
  • برای اطمینان از کپک نزدن ترشی گلابی، مخصوصا اگر در حجم بالا درست می کنید، بطری های شیشه را در یک قابلمه آب در حال جوش به مدت 20 دقیقه بگذارید. آب باید تا 2/3 بطری را بپوشاند. سپس بطری ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  • حتما بطری هایی که برای ترشی گلابی استفاده می کنید، باید کاملا تمیز و بدون رطوبت باشند و درب بطری ها سالم و بدون زنگ زدگی باشد.
  • بطری های ترشی را بعد از باز کردن به یخچال منتقل کنید.
  • هرگز در بطری ترشی، قاشق خیس یا آلوده نزنید.
  • از بطری های کوچک برای ترشی ریختن بهره ببرید که مواد داخل آنها زود تمام گردد و درب بطری زیاد باز و بسته نگردد.
  • از بطری های پلاستیکی برای نگهداری ترشی استفاده نکنید. البته بطری های نوشابه گزینه های مناسبی هستند.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی گلابی

با گلابی نارس چی درست کنم؟

گلابی های کال، نارس، ترش و سفت، برای تهیه ترشی گلابی ساده یا ترشی لیته گلابی، مناسب هستند

برترین گلابی برای درست کردن ترشی چیست؟

برای تهیه ترشی گلابی می توانید از گلابی معمولی، گلابی وحشی یا گلابی جنگلی بهره ببرید. هر چه گلابی ها کال تر و سفت تر باشند برای ترشی کردن مناسب تر هستند.

چطور طعم تیز ترشی گلابی را بگیریم؟

برای گرفتن تیزی سرکه در ترشی گلابی، به سرکه، شکر یا نبات اضافه کنید. می توانید به جای سرکه سفید از سرکه قرمز بهره ببرید که تیزی کمتری دارد. استفاده از سیب و گلابی در ترشی لیته گلابی، تیزی سرکه را می گیرد و احتیاجی به شکر نیست.

چرا ترشی گلابی گازدار می گردد؟

  • برای جلوگیری از گازدار شدن ترشی گلابی، حتما اجازه دهید مواد ترشی کاملا سرد شوند و بعد در بطری بریزید.
  • بطری های ترشی گلابی را تا زمان رسیدن، در جای خنک و دور از تابش مستقیم نور آفتاب قرار دهید. اگر ترشی را در آفتاب بگذارید، گازدار می گردد.
  • استفاده از بطری های نوشابه برای ریختن ترشی در آن، احتمال گازدار کردن ترشی را بالاتر می برد.
منبع: افق کوروش
انتشار: 4 مهر 1403 بروزرسانی: 4 مهر 1403 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 2361

به "2 طرز تهیه ترشی گلابی خرد شده و لیته در 4 مرحله آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه ترشی گلابی خرد شده و لیته در 4 مرحله آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید