طرز تهیه خورش مرغ و ماست
به گزارش مجله سامی، خورش مرغ و ماست از جمله غذاهایی ست که می تواند شما را از طعم یکنواخت مرغ معمولی دور کند و طعم تازهی را برای شما به ارمغان آورد. شاید در نگاه اول قرارگرفتن طعم مرغ در کنار ماست، زیاد دلچسب به نظر نیاید؛ اما ما اینجاییم تا نگاه شما را تغییر دهیم و شما را با یک مزه تازه و خوش، آشنا کنیم.
خورش مرغ و ماست هم برای یک وعده غذای خانواده انتخاب مناسبی ست و هم برای رنگین کردن سفره مهمانی شما می تواند گزینه جذابی باشد. این غذا همان غذایی ست که مهمان های شما پس از چشیدنش حتما دستور آن را از شما خواهند گرفت. هرطعم نو، ورود به دنیایی تازه و کشف نشده است. در ادامه مقاله با طرز تهیه خورش مرغ و ماست همراه ما باشید و خود را برای ورود به یک دنیای نو آماده کنید.
مواد لازم طرز تهیه خورش مرغ و ماست
- مرغ خردشده 800 گرم
- پیاز بزرگ خردشده 1 عدد
- سیر خردشده 6 حبه
- زنجبیل رنده شده 1 تکه کوچک
- فلفل سبز 2 عدد
- هویج خردشده 4 عدد
- ماست 2 پیمانه
- برگ گشنیز خردشده 100 گرم
- روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- نمک به میزان لازم
- قند (اختیاری) 1 عدد
این میزان مواد لازم جهت طرز تهیه خورش مرغ و ماست، برای 4 نفر مناسب است.
دستور پخت خورش مرغ و ماست
- روغن زیتون و کره را در یک تابه با عمق زیاد بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس پیاز را در تابه بریزید و تفت دهید تا کاراملی شود.
- تکه های مرغ را به همراه هویج به پیاز اضافه کنید و میزانی نمک روی آن بپاشید. حدود 1 دقیقه هم بزنید.
- سیر خردشده و زنجبیل را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر هم زدن را ادامه دهید.
- در این مرحله از طرز تهیه خورش مرغ و ماست، ماست را به همراه 4/3 برگ گشنیز خردشده، قند و میزانی نمک اضافه کنید.
- حال در تابه را بگذارید و زمان دهید تا مرغ کاملا پخته شود.
هنگامی که خورشت مرغ و ماست شما آماده شد می توانید با به جای مانده گشنیز و بادام هندی آن را تزئین کنید.
خورشت مرغ و ماست را می توانید همراه با برنج یا نان نوش جان فرمایید.
- آماده سازی مواد اولیه خورش مرغ و ماست کم تر از 10 دقیقه و پخت آن حدود 50 دقیقه زمان می برد.
طرز تهیه خورش مرغ و ماست هندی
برای پخت خورش مرغ و ماست هندی، علاوه بر مواد اولیه طرز تهیه خورش مرغ و ماست، به رب گوجه فرنگی، جعفری خردشده، زیره سیاه و پودر کاری هم نیاز دارید. در این جا مرغ را در پیاز و فلفل تفت دهید و هنگامی که کمی سرخ شد، رب گوجه فرنگی را اضافه و سرخ کنید.
حال برای درست کردن سس خورش باید کمی پیاز را همراه با جعفری، سیر و ماست، کاملا میکس کنید تا به شکل سس دربیاید. سپس سس را همراه با نمک به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید تا خوب درون سس بپزد. در اواخر پخت، پودر کاری را هم اضافه کنید و بگذارید خورشت مرغ و ماست به خوبی جا بیفتد.
خورش مرغ با ماست و زعفران
اگر دوست دارید خورش مرغ و ماست شما رنگ و بوی خوش تری داشته باشد، می توانید پس از آن که ماست را به آن اضافه کردید و کمی جوش خورد، زعفران هم به آن اضافه کنید و بگذارید خوب جذب مرغ شود.
خورش قارچ و مرغ با ماست
برای تهیه این خورشت، در ماهی تابه جداگانه ای قارچ ها را سرخ کنید و هنگامی که آبشان کشیده شد، آن ها را به مرغ اضافه کنید. در ظرفی دیگر، ماست، خامه، زعفران و ادویه کاری را مخلوط و از آب مرغ به آن اضافه کنید. سپس آن را به مرغ اضافه کنید و بگذارید خوب جا بیفتد.
خورش مرغ کاری
تهیه خورش مرغ کاری هم دقیقا شبیه به خورش قارچ و مرغ با ماست است؛ اما در این روش برای تهیه خورش باید رب گوجه فرنگی و ادویه کاری را اضافه و قارچ را حذف کنید. مرغ را با پیاز تفت دهید. رب گوجه فرنگی را هم همراه با ادویه کاری در تابه دیگری تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس مرغ را به آن اضافه کنید. حال کره را به مرغ و رب اضافه کنید و خوب تفت دهید. سپس آب جوش اضافه کنید و بگذارید حدود 10 دقیقه بپزد. اکنون خامه را به مواد اضافه کنید.
خورش مرغ کاری انواع مختلفی دارد. در یکی دیگر از انواع آن می توانید رب گوجه فرنگی را حذف و قارچ، سیب زمینی و شیره نارگیل را به مواد اولیه اضافه کنید. همچنین می توانید به دلخواه خود از ماست چکیده هم در تهیه خورش کاری استفاده کنید.
رمز و راز طرز تهیه خورش مرغ و ماست لذیذ
- اگر در حین پختن خورش مرغ و ماست، آب آن کامل تمام شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا مرغ ها خوب بپزند.
- برای لذیذترشدن غذا می توانید به مواد اولیه خامه هم اضافه کنید.
- همچنین بنا به سلیقه خود می توانید از سس مایونز هم در خورش مرغ و ماست استفاده کنید.
- خورش مرغ و ماست معمولا با سینه مرغ درست می شود؛ اما شما می توانید با ران مرغ یا فیله مرغ هم این غذا را درست کنید.