علائم لوسمی یا سرطان خون در بچه ها

به گزارش مجله سامی، مجله قرمز: بسیاری از علائم لوسمی بچه ها همان علائم معمولی هستند که در بسیاری از بیماریهای کمتر جدی هم دیدهمی شوند. لوسمی می تواند مزمن باشد و علائم ممکن است به کندی پیشرفت نمایند یا ممکن است حاد باشد و علائم به سرعت ظاهر شوند. لوسمی بچه ها بر نوجوانان نیز تاثیر می گذارد. به گفته موسسه ملی سرطان در ایالات متحده، این سرطان شایعترین سرطان بچه ها زیر 15 سال است. سالانه حدود 4000 کودک در این کشور تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرند.

علائم لوسمی یا سرطان خون در بچه ها

لوسمی بر سلولهای خون اثر می گذارد. این بیماری موجب رشد گلبولهای سفید در مغز استخوان می گردد. این سلولها به جریان خون راه پیدا نموده و فراوری سلولهای سالم خون را سرکوب می نمایند. تشخیص بیماری لوسمی می تواند ترسناک باشد اما نرخ بقا امیدوار نماینده است.

شایعترین علائم لوسمی بچه ها

اگر کودکی هر یک از علائم زیر را داشته باشد و یکی از والدین یا نزدیکان مشکوک به لوسمی باشند، باید به پزشک ارجاع داده گردد.

کم خونی

کم خونی وقتی رخ می دهد که بدن کمبود سلولهای خونی داشته باشد. گلبولهای قرمز خون مسئول حمل اکسیژن به سراسر بدن هستند و اگر کسی اکسیژن کافی نداشته باشد ممکن است این علائم را احساس کند:

  • خستگی
  • ضعف
  • سرگیجه
  • تنگی نفس
  • سردرد
  • رنگ پریدگی
  • احساس سرماخوردگی غیر معمول
  • عفونتهای مکرر

بچه ها دارای لوسمی میزان بالایی گلبول سفید دارند اما بیشتر این سلولها به درستی عمل نمی نمایند. این بخاطر این است که سلولهای غیر عادی در حال جایگزین شدن به جای گلبولهای سفید سالم هستند. گلبولهای سفید به حفاظت از بدن در برابر عفونتها یاری می نمایند. عفونتهای مکرر و تعیین می تواند نشان دهنده این باشد که کودک به حد کافی گلبول سفید سالم ندارد.

کبودی و خونریزی

اگر کودکی به سرعت دچار کبودی می گردد، خونریزی بینی شدید دارد یا از لثه های وی خون می آید این می تواند اشاره ای به بیماری لوسمی بچه ها باشد. یک بچه با این نوع سرطان کمبود پلاکت خواهد داشت؛ ماده ای که به پیشگیری از خونریزی یاری می نماید.

درد مفصلی یا استخوان

اگر کودکی به نظر می رسد درد دارد و استخوانها یا مفصلهای وی دردناک هستند این ممکن است نشان دهنده لوسمی بچه ها باشد.

وقتی لوسمی پیشرفت می نماید، سلولهای غیر عادی می توانند درون مفصلها یا نزدیک به سطح استخوانها تجمع پیدا نمایند.

تورم

در یک کودک مبتلا به لوسمی، تورم می تواند بر بخشهای مختلف بدن اثر بگذارد از جمله:

  • شکم، وقتی سلولهای غیر طبیعی در کبد و طحال تجمع پیدا می نمایند
  • بازو و صورت، به هنگام فشار روی عروقی به نام ورید فوقانی
  • غده های لنفاوی، موقعی که شخص متوجه توده های کوچک شکل گرفته در اطراف گردن، زیر بازو یا ترقوه می گرددلوسمی بچه ها

ضروری است که توجه کنید که کودکی که تورم گره های لنفاوی دارد و علائم دیگری همراه آن نیست بیشتر محتمل است که یک عفونت داشته باشد تا لوسمی.

بعلاوه تومورها از انواع دیگر سرطان بیشتر محتمل است که روی ورید فوقانی فشار بیاورند و منجر به ورم صورت شوند. ورم به هنگامی که کودک از خواب بلند می گردد، بدتر خواهد شد و در طول روز بیشتر می گردد.

این حالت سندرم ورید فوقانی نامیده می گردد و به ندرت در خصوص لوسمی رخ می دهد. البته این حالت می تواند کشنده باشد و احتیاج به اقدامات اورژانسی دارد.

کاهش اشتها، معده درد و کاهش وزن

اگر سلولهای لوسمی موجب ورم در کبد، کلیه یا طحال شده باشند این اندامها می توانند بر روی معده فشار وارد نمایند. در نتیجه ممکن است احساس سیری یا ناخوشی، کمبود اشتها و متعاقب آن کاهش وزن داشته باشد.

سرفه یا مسائل تنفسی

لوسمی بر بخشهایی از بدن در اطراف قفسه سینه همانند برخی از گره های لنفاوی یا تیموس یا همان غده قرار گرفته میان ریه ها اثر بگذارد. اگر این بخشهای بدن متورم شوند می توانند بر نای فشار وارد نمایند و تنفس را مشکل نمایند. مسائل تنفسی بعلاوه در صورتی که سلولهای لوسمی در مویرگهای ریه رسوب نمایند، رخ می دهد. اگر کودکی دچار مسائل تنفسی باشد، احتیاج به مراقبت فوری درمانی دارد.

سردرد، استفراغ و تشنج

اگر لوسمی بر مغز یا نخاع اثر بگذارد کودک ممکن است علائم زیر را تجربه کند:

  • سردرد
  • ضعف
  • تشنج
  • استفراغ
  • سختی تمرکز
  • مسائلی در تعادل
  • تاری دید

بثورات پوستی

سلولهای لوسمی که به پوست توسعه می یابند می تواند منجر به ظاهر شدن لکه های تیره بثورات مانند شوند. این لکه مجموعه ای از سلولهاست که کلروم یا سارکوم گرانولوسیتی نامیده می گردد و بسیار نادر است.

کبودی و خونریزی که لوسمی را تعیین می نماید بعلاوه می تواند باعث ایجاد لکه های کوچک به نام پتشیا شوند. این لکه ها ممکن است مانند یک خارش باشد.

خستگی شدید

در موارد نادر، لوسمی منجر به ضعف بسیار شدید و خستگی می گردد که می تواند منجر به ضعف گفتار گردد. این زمانی رخ می دهد که سلولهای لوسمی در خون تجمع پیدا می نمایند. این موجب غلظت خون می گردد که گردش خون به وسیله مویرگهای مغز به وجود می آید.

احساس کسالت کلی

یک کودک بیمار ممکن است قادر نباشد که علائم را با جزئیات توضیح دهد اما ممکن است به نظر بیاید که در کل دچار کسالت است. هنگامی که دلیل بیماری یک کودک معلوم نیست یک نوبت برای مراجعه به پزشک بگیرید.

علائم اولیه لوسمی بچه ها

تشخیص ممکن است سخت باشد. بعلاوه از کودکی به کودکی دیگر متفاوت هستند، همه بچه ها علائم فهرست شده در بالا را نشان نمی دهند. علائم اولیه نیز بستگی به این دارد که آیا کودک دارای لوسمی حاد دارد یا مزمن. علائم لوسمی حاد معمولا به سرعت ظاهر می شوند . ممکن است قابل توجهتر باشند. آنهایی که لوسمی مزمن دارند علائم خفیفتری دارند و به مرور زمان افزایش پیدا می نمایند.

اگر والدین کودک متوجه هر یک از علائم بالا شد بهتر است که کودک را هر چه سریعتر نزد پزشک بچه ها ببرد. یک تشخیص سریع می تواند تضمین کند که کودک درمان درست را به سرعت دریافت خواهد نمود.

با این حال بسیاری از این علائم رایج هستند و می تواند نشان دهنده طیف وسیعی از بیماریها باشد. پزشک آزمایشهای مختلفی انحام خواهد داد و قبل از تشخیص همه آنها را ارزیابی خواهد نمود.

دور نمای بیماری

انواع مختلفی از لوسمی بچه ها وجود دارد. منظره کودک بستگی به نوع و طیف وسیعی از عوامل دیگر دارد. صرفنظر از این موضوع، تشخیص و درمان لوسمی اولیه می تواند نتایج به دست آمده را بهتر کند. برای والدین ضروری است که در خصوص هر گونه نگرانی در خصوص سلامت کودک با پزشک صحبت نمایند. پزشکان امروزه می توانند بسیاری از موارد لوسمی بچه ها را با موفقیت درمان نمایند. روشهای درمان در حال پیشرفت هستند و نرخ بقا برای برخی از اشکال بیماری هم همچنان رو به بهبود است.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 15 مهر 1403 بروزرسانی: 15 مهر 1403 گردآورنده: samitm.ir شناسه مطلب: 2364

به "علائم لوسمی یا سرطان خون در بچه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم لوسمی یا سرطان خون در بچه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید