نحوه استفاده از عسل تا عوارض احتمالی
به گزارش مجله سامی، عسل برای درمان زخم مانند یک داروی آنتی بیوتیک عمل می نماید که به بسته شدن سریع زخم ها یاری نموده و فرایند درمان را سرعت می بخشد. همچنین عسل یک ماده شیرین و خوش بو است که توسط زنبورهای عسل فراوری می گردد و به شما در جلوگیری از عفونت یاری می نماید و این یک روش درمانی مدرن برای ترمیم زخم ها می باشد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از الف ، زیرا آنتی بیوتیک ها قادر به درمان عفونت هایی هستند که شاید ما قادر به دیدن آن ها هم نباشیم. در ادامه به مهم ترین خواص عسل طبیعی برای درمان زخم ها اشاره میکنیم.
درمان زخم با عسل
عسل برای زخم از زمان های بسیار قدیم مورد استفاده نهاده شده است، از مصر تا چین، یونان تا خاورمیانه. از این دارو برای درمان گلودرد و در بعضی مواقع زخم ها نیز استفاده می شد. امروزه از هر جای سانفرانسیسکو گرفته تا شمال نیجریه استفاده می شود.
با این حال، همواره عسل در مراقبت از زخم به عنوان یک دارو شناخته نشده است. در گذشته به عنوان درمانی طبیعی با ارزش کمی دیده می شد. سال ها بود که بخشی از اقدامات پزشکی استاندارد نبود. عسل از اوایل سال 1999 در استرالیا به منظور یاری به حوزه پزشکی مورد مصرف نهاده شد و بانداژ های عسل در سال 2004 در انگلستان مجوز گرفتند. اکنون تجارت عسل برای بعضی از شرکت ها میلیون ها دلار ارزش دارد.
آیا واقعا عسل برای درمان زخم مفید است؟
شواهدی در حال رشد وجود دارد که نشان می دهد عسل هنگام قرار دادن بر روی زخم ها به بهبود زخم یاری می نماید. بسیاری از پزشکان از آن در مراکز درمانی مستقر استفاده می نمایند. با این حال، با توجه به انواع مختلف زخم ها، جمع آوری مدارک و انجام آزمایشات بالینی لازم برای ارزیابی عسل در همه این تنظیمات مختلف سخت است.
چه عسلی برای درمان سریع زخم ها مناسب است؟
انواع خاصی از عسل وجود دارد که بیشتر از سایرین برای ترمیم زخم ها استفاده می شود. تحقیقات هنوز هم برای مشخص بهترین عسل ها انجام می شود. عسل باید عسل خام و طبیعی باشد تا از نگرانی در خصوص داشتن باکتری یا مواد افزودنی دیگر یا آلرژن های اضافه شده در آن جلوگیری شود. بسیاری از مردم از عسل تقلبی و حرارت دیده استفاده می نمایند که ممکن است علاوه بر اینکه یاریی در فرایند بهبود زخم های آن ها نداشته باشد باعث ایجاد مسائل جبران ناپذیری شود.
عسل مناسب برای زخم
بسیاری از عسل های مجموعه آهوتا برای زخم مناسب می باشند ولی در این بین میتوان بطور ویژه به عسل های زیر اشاره نمود:
- عسل آویشن
- عسل یونجه
- عسل کتیرا
عسل چگونه به ترمیم زخم یاری می نماید؟
باکتری ها در عسل به خوبی رشد نمی نمایند. این یکی از دلایلی است که عسل می تواند برای درمان زخم ها مفید باشد. به نوعی، عسل باکتری ها را از بین می برد. دلایل زیادی برای این وجود دارد.
- عسل دارای رطوبت کمی می باشد که همین عامل باعث جلوگیری از رشد باکتری ها در آن می شود.
- همچنین عسل حاوی هیدروژن پراکسید (H2O2) است که به مبارزه با باکتری ها یاری می نماید.
- عسل نیز بسیار اسیدی است. pH آن در حدود 3.9 است که مانند یک آنتی بیوتیک عمل می نماید.
چگونه عسل روی زخم ها استفاده می شود؟
نکته اول، در خصوص هرگونه سوختگی یا زخم هایی که ممکن است جدی باشد، مراجعه به پزشک یک امر کاملا لازم است؛ زیرا عسل یک نقش مکمل را در کنار فوریت های پزشکی ایفا می نماید، نتیجه می گیریم در شرایط حاد نباید تنها به پانسمان عسل اکتفا کرد.
سوختگی می تواند جدی تر از آنچه به نظر می رسد باشد. سوختگی هایی که زیاد صدمه نمی بینند می توانند بیشترین آسیب را داشته باشند.
اگر شما یک زخم آلوده یا بسیار کثیف دارید، ممکن است به جراحی، دبریدمان توسط یک متخصص پزشکی و یا آنتی بیوتیک نیاز داشته باشید. بهتر است مراجعه به پزشک را در الویت قرار دهید و عسل نمی تواند جایگزین این کار شود.
ممکن است بخیه لازم باشد. در صورت نیاز، زخم باید به زودی بعد از آسیب دیدگی بسته شود؛ زیرا خطر عفونت وجود دارد. مهم است که این کار طی چند ساعت انجام شود و به طور قطع در همان روز.
موارد احتیاطی مصرف عسل برای درمان زخم
زخم ها را تمیز نگه دارید و در خصوص چگونگی انجام پانسمان با عسل با یک پزشک متخصص صحبت کنید. همچنین مهم است که زخم ها خشک نشوند. بانداژ عسل می تواند به مرطوب نگه داشتن آن ها، بدون خشک شدن بیش از حد یاری کند.
هنگام استفاده از عسل بر روی زخم ها باید اقدامات احتیاطی نیز به عمل آید. شما نمی خواهید باکتری ها یا میکروب های دیگر را به زخم مانند دستان خود یا حتی از دستکش یا بانداژ وارد کنید. شما همچنین نمی خواهید زخم خود را آلوده کنید. در استفاده از پانسمان عسل برای هرگونه زخم باز احتیاط کنید تا از خطری مبنی بر ابتلا به هر نوع بیماری عفونی جلوگیری کنید. این به معنای استفاده از دستکش هنگام کار با هر نوع پانسمان برای بدن یا زخم باز است.
علاوه بر درمان زخم با عسل ممکن است زخم به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد. اگر زخم دچار چرک، ترشحات جدید، آبسه، قرمزی جدید یا درد در اطراف لبه های زخم شد، کندی در بهبودی دارد و ممکن است شما نیاز به درمان بیشتر برای زخم خود داشته باشید. این ممکن است به معنای دبریدمان توسط یک پزشک متخصص یا آنتی بیوتیک ها یا سایر روش های درمانی باشد.
حتی اگر در بیمارستان به دنبال مراقبت هستید، ممکن است هنوز هم با عسل معالجه شوید. بسیاری از مراکز درمانی در سراسر دنیا از عسل به عنوان بخشی از مراقبت از زخم برای بیماران استفاده می نمایند. می توانید در این مورد با متخصص بهداشت خود صحبت کنید.
همه این موارد گفته شده است تا بدانید که زخم های ساده اکنون می توانند با بانداژ عسل درمان شوند. اما این مهم است که شما چه نوع عسلی را به طور مستقیم روی زخم اعمال می کنید. بسیاری از محصولات طبیعی دیگر مانند روغن نارگیل نیز میتواند به بهبود زخم ها یاری کنید.
انواع زخم های معالجه شده با عسل
- زخم های ناشی از تروما و آسیب دیدگی (این ها می توانند برش های ساده یا ضایعات باشند)
- بعضی دیگر زخم ها در اثر خوب نبودن جریان خون در افراد مسن رخ می دهد
- بعضی از زخم ها به نام زخم های فشار در سالمندان مانند زخم بستر
- زخم هایی که در مبتلایان به دیابت به ویژه در پاها رخ می دهد
- زخم های سرد (زخم تب خال)
- زخم های ناشی از سوختگی
- زخم دستگاه گوارش
- آفتاب سوختگی
هشدار
عسل این فرصت را برای درمان عفونت ها فراهم می نماید، عسل به آنتی بیوتیک ها تکیه نمی نماید بنابراین می تواند به شیوه خود به متوقف کردن باکتری ها یاری کند. اما شما باید در انتخاب عسل برای بهبود زخم احتیاط کنید و مهم است که چه عسلی را انتخاب می کنید. عسلی که برای درمان زخم مورد مصرف قرار می گیرد باید یک عسل کاملا طبیعی و خام باشد. در نتیجه باید آن را از یک زنبوردار مورد اعتماد خریداری کنید.
منبع: جام جم آنلاین