طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی
به گزارش مجله سامی، طرز تهیه غذاهای محبوب ایرانی، از خانه ای به خانه دیگر فرق می نماید. برخی ها دوست دارند خورشتشان را با دانه های قوره طعم دار نمایند، برخی دیگر ادویه دلخواه شان را به آن اضافه می نمایند و برخی ها اندازه ترکیبات خورشت ها را با توجه به ذائقه و عادات غذایی شان تغییر می دهند. در ادامه این مطلب، طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی را با شما در میان می گذاریم. دستور پختی که شما هم می توانید با توجه به عادات غذایی تان، کمی تغییرش دهید و در نهایت به خورشتی که می تواند پای ثابت سفره تان باشد تبدیلش کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه مجلسی
- گوشت خورشتی گوسفند 20 تکه میانه
- بامیه ریز 300 گرم
- لپه یک لیوان
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زعفران دم شده یک استکان
- لیمو عمانی سه عدد
- پیاز یک عدد بزرگ
- سیب زمینی دو عدد میانه
طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی
مرحله اول
در زمان خرید بامیه ها، سعی کنید بامیه های ریز را انتخاب کنید و در زمان شستن، دنباله بامیه را آنقدر نچینید که سوراخ و در حین پخت لعابش به خورشت وارد گردد.
بامیه ها را پاک کنید و در آب سرد بریزید. کمی نمک رویشان بپاشید و بعد از نیم ساعت آنها را از آب بیرون بیاورید و زیر شیر بگیرید تا کاملا تمیز شوند. سپس بامیه ها را در آبکش بریزید.
مرحله دوم
در تابه مقداری روغن بریزید و بامیه ها را به شکلی سرخ کنید که رنگشان قهوه ای ملایم گردد. پیاز را نگینی و ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیازها، لپه را به آنها اضافه کنید تا لپه ها تفت بخورند و در جریان پخت له نشوند.
مرحله سوم
گوشت را اضافه کنید و بعد از کمی تغییر رنگ دادن گوشت، زردچوبه، نمک و کمی فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
بعد از آنکه گوشت تغییر رنگ داد، آب جوش را به مقدار ای که روی مواد را بپوشاند در قابلمه بریزید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید که یک ساعت و نیم روی شعله ملایم بپزد.
مرحله چهارم
بعد از پختن گوشت لیمو عمانی ها را به آن اضافه کنید. طرز تهیه خورشت بامیه مجلسی را می توانید با توجه به ذائقه تان کمی تغییر دهید و در صورت تمایل به جای لیمو عمانی، از قوره بهره ببرید.
مرحله پنجم
در یک تابه کمی روغن بریزید و سه قاشق رب گوجه را در روغن سرخ کنید و به مواد خورشت اضافه کنید. زعفران دم شده را هم در همین زمان به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم
بامیه ها را در خورشت بریزید و نیم ساعت دیگر به پخت ادامه دهید تا خورشتتان جا بیفتد. در این فاصله سیب زمینی ها را به شکل خلال های ریز و باریک خرد کنید و خوب سرخ کنید.
وقتی آب خورشت به مقدار دلخواهتان شد، زیر آن را خاموش کنید و پس از کشیدن در ظرف دلخواه، کمی سیب زمینی روی خورشت بریزید. در صورت تمایل می توانید روی خورش را با جعفری خام تزیین کنید.
منبع: کتاب کاله