طرز تهیه خورش خلال برای 8 نفر
به گزارش مجله سامی، خورش خلال یکی از خورش های محلی محبوب در بین مردم استان کرمانشاه است که پای ثابت میهمانی ها و مراسم آنها می باشد. از این خورش خوشمزه، می توان به عنوان خورش قیمه کرمانشاهی یاد کرد و ما در این مقاله قصد داریم شما را با نکات مهم و اصولی و طرز تهیه خورش خلال برای 8 نفر آشنا سازیم.
خورش خلال یکی از غذا های اصیل استان کرمانشاه و بسیار شبیه خورش قیمه است که در آن به جای خلال سیب زمینی از خلال بادام استفاده می شود. بهترین گوشت برای این خورش، در وهله اول راسته و سپس مغز ران گوسفند نر جوان است و استفاده از قلم، مزه و لعاب بیشتری به خورش می دهد.
درست کردن این خورش با تفت دادن خلال پیاز در روغن آغاز می شود که درجه تفت دادن پیاز به رسم محل و سلیقه شخص بستگی دارد و از شفاف شدن پیاز تا نیم رنگ، طلایی یا قهوه ای شدن آن فرق می کند.
تفت دادن گوشت در روغن پیش از اضافه نمودن آب نیز مرحله مهمی از پخت خورش است. روغن داغ منافذ تکه گوشت را تا حدی می بندد و نمی گذارد گوشت در فرایند پخت، مزه خود را از دست بدهد. برای اینکه بتوانید گوشت را در روغن داغ بغلتانید:
- اولا باید گوشت را ریز خرد کنید و پس از خرد کردن و شستن، خشک کنید، در غیر اینصورت خوب تفت نمی بیند و باعث پخش شدن روغن به اطراف می شود.
- ثانیا مقدار گوشت باید به اندازه ای باشد که فقط در یک لایه کف قابلمه را بپوشاند، اگر بیشتر بود بهتر است آن را دو سه قسمت کنید و هر بار یک قسمت را تفت دهید و بردارید، سپس همه گوشت تفت دیده را به قابلمه برگردانید.
گوشت پس از تفت دیدن کمی آب می اندازد؛ وقتی که گوشت آب انداخت، حرارت را کم کرده و در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آب، به خورد گوشت رود.
پس از تفت خوردن گوشت، نوبت به اضافه نمودن آب می رسد، آب را می توان به صورت داغ و کم کم یا یک باره به گوشت اضافه نمود؛ در هر صورت پختن خورش روی حرارت ملایم و با فرایند طولانی انجام می گیرد. در این فرایند مزه، عطر و لعاب خورش بیشتر و بهتر آزاد می شود و در خورش کیفیتی پدید می آید که آن را جاافتادن می نامند.
مدت زمان پخت خورش خلال به جنس گوشت آن بستگی دارد و کم و بیش 3 ساعت طول می کشد. در این مقاله با طرز تهیه خورش خلال برای 8 نفر در خدمت شما هستیم، با ما همراه باشید.
طرز تهیه خورش خلال برای 8 نفر
مواد لازم برای تهیه خورش خلال برای 8 نفر | |
گوشت راسته یا مغز ران گوسفندی | 700 گرم |
خلال بادام | 350 گرم |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری سرخالی |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 عدد |
لیمو عمانی | 4 عدد |
زرشک | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
گلاب در صورت تمایل | 4 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- 4-3 قاشق روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم داغ کنید و خلال پیاز را در آن تفت دهید تا کمی طلایی شود.
- گوشت را به پیاز اضافه کرده و حدود 6-5 دقیقه بچرخانید تا رنگ گوشت تغییر کرده و آب آن کشیده شود، سپس کمی زردچوبه به گوشت اضافه کنید و در حد چند ثانیه با هم تفت دهید.
- 3 پیمانه آب جوش و یک عدد چوب دارچین به قابلمه اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و حرارت را ملایم کنید.
- 3 ساعت فرصت دهید تا گوشت کاملا بپزد.
- رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده و خوش رنگ شود.
- خلال بادام را 10 دقیقه در آب گرم خیس کرده، سپس آن را آبکش کنید و حدود 5 دقیقه در محلول زعفران دم کرده خیس کنید تا خوش رنگ شود.
- لیمو عمانی ها را شسته، 15 دقیقه در آب خیس کنید و سپس با چنگال چند سوراخ در آن ها ایجاد کنید.
- در سرانجام ساعت دوم پخت گوشت، خلال بادام، رب تفت داده شده و لیمو عمانی را اضافه کنید؛ خورش را بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
- زرشک را 5 دقیقه در آب گرم خیس کنید تا سنگ ریزه های آن ته نشین شوند، سپس در صافی ریخته و بشویید.
- در نیم ساعت آخر پخت خورش، زرشک و زعفران دم کرده را اضافه کرده و خورش را هم بزنید.
- درب قابلمه را ببندید و فرصت دهید تا خورش روی حرارت ملایم ریزجوش بزند.
- در 15 دقیقه آخر، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا خورش جا افتاده و به روغن بنشیند. در صورت تمایل می توانید در این مرحله کمی گلاب هم به خورش اضافه کنید.
- چوب دارچین را از خورش خارج کرده، خورش را در ظرف بکشید و با برنج سرو کنید.
در این مقاله با طرز تهیه یک نوع خورش محلی آشنا شدید که مخصوص استان کرمانشاه است. امیدواریم از دستور تهیه این خورش راضی بوده و آن را در منزل درست کنید. شما همچنین می توانید طرز تهیه انواع خورش را در این سایت دنبال کنید و اگر پیشنهادی در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید.
طرز تهیه خورش کنگر کرمانشاهی را در لینک زیر دنبال کنید:
طرز تهیه خورشت کنگر کرمانشاهی + طرز نگهداری کنگر در فریزرمنبع: setare.com